Bursa'da çöp evden çıkan 9 yaşındaki çocuk için flaş karar

TAKİP ET

Türkiye dün Bursa'dan gelen görüntülerle sarsıldı. Ev sahibinin şikayeti üzerine boşaltılmak istenen birçok evde 1 yıldır kilitli tutulan 9 yaşında çocuk bulundu. 9 yaşındaki çocuk hastanede yapılan kontrollerin ardından anneye teslim edildi. Ancak gelen tepkiler üzerine çocuk tekrar koruma altına alındı. Yaklaşık 1 yıldan bu yana çöplerle dolu bir odada çocuğu esir tutan ve gözaltında bulunan teyzenin 16 yaşındaki çocuğunun da devlet koruması altına alındığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Bursa'da kiraladığı evden bir türlü çıkmayan ve bunun üzerine ev sahibinin mahkemeye verdiği Pınar A., duruşmalara da gelmeyince çilingir yardımıyla ev boşaltılmak istenmişti. Evi boşaltmak için içeriye giren görevliler evin çöp evi olduğunu görmüş ve kilitli olan odanın kapısını kırıldıklarında ise 9 yaşındaki bir çocukla karşılaşmıştı. Yaklaşık 1 yıldan bu yana odada tutulduğu öğrenilen 9 yaşındaki çocuğun içler acısı hali Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

TEYZE GÖZALTINDA

Kiralık dağ evi çöplüğe çeviren ve 1 yıldır yeğenini bu evde alıkoyduğu tespit edilen teyze Kamuran Pınar A. Olayın ardından gözaltına alınmış ancak ilk ifadesi sonrasında serbest bırakılmıştı. Gelen tepkiler üzerine teyze yeniden gözaltına alındı. 9 yaşındaki çocuk ise Hastanede yapılan kontrollerin ardından annesine teslim edildi.

YENİDEN DEVLET KORUMASINA ALINDI

Teyzesinin yaklaşık 1 yıldan bu yana çöplük evde kilit altında tuttuğu 9 yaşındaki Cem Muhammed A, Hastanede yapılan kontrollerin ardından Antalya'da yaşayan annesine teslim edilmişti. Ancak gelen tepkiler üzerine küçük çocuk annesinden alınarak yeniden Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde koruma altına alındı. Ayrıca gözaltında bulunan teyzenin 16 yaşındaki kızı da Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.