Bursa'da hayatını kaybeden 21 yaşındaki Ayça'nın organları 3 kişiye umut oldu

TAKİP ET

Bursa'da 21 yaşındaki Ayça Bektaş hayatını kaybetti. Doktorların teklifi üzerine ailenin organ bağışını kabul etmesi ile genç kadının organları 3 kişiye Umut oldu.

Reklam
Reklam

Bursa'da geçtiğimiz pazartesi günü Ankara otoyolu Şehitler Mahallesi kavşağında 11.30 da meydana gelen kazada İnegöl'den Bursa'ya giden Yavuz Bektaş yönetimindeki otomobil yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı ve bariyerlere çarparak Yağmur kanalına düştü.

Kaza sırasında araçta bulunan sürücü Bektaş, eşi Seval Bektaş ve Kızları Ayça Bektaş yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar olay yerine gelen ekiplerin çalışmaları ile sıkıştıkları otomobilden çıkarılarak İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ancak yoğun bakımda tedavi altında olan 21 yaşındaki Ayça Bektaş kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Genç kızın anne ve babası ise yapılan tedavilerinin ardından hastaneden taburcu edildiği.

ORGANLARI 3 KİŞİYE UMUT OLDU

Ayça'nın beyin ölümü gerçekleşmesi sonrasında ailesinin organ bağışına izin vermesi ile birlikte Bursa Uludağ Üniversitesi ve Acıbadem Hastanesi'nden gelen ekipler tarafından Ayça'nın karaciğeri ve iki böbreği 3 saat süren operasyon sonucunda çıkarıldı. Ayşe'nin karaciğeri Yenişehir havaalanından alınarak Sağlık Bakanlığı'nın uçağı ile Antalya'ya götürürdü. Böbrekler ise Bursa'da organ bekleyen iki hastaya nakledilecek.

ORGAN NAKLİ BEKLEYEN 3 KİŞİNİN HAYATINI KURTARDI

Uludağ Üniversitesi genel cerrahi Uzmanı Fuat Aksoy, 21 yaşındaki Ayça'nın trafik kazası sonrasında Hayatını kaybettiğini belirterek ailesinin organ bağışında bulunduğunu söyledi. Organ bağışı için İnegöl'e geldiklerini belirten Aksoy, organların çıkarılması ile birlikte genç kadının organ nakli bekleyen 3 hastaya Umut olduğunu dile getirdi.