Bursa'da icra için gidilen evden 1 yıldır odada kilitli tutulan bir çocuk çıktı

TAKİP ET

Bursa'da yaşanan olay akıllara durgunluk verdi. Türkiye gündemine oturan olay duyanları şaşkına çevirirken olayın detayları ise pes dedirtti. Aydın S. isimli ev sahibi kirasını ödemeyen Kamuran Pınar A.'yı mahkemeye verdi. Kira borcunu ödemeyen ve duruşmalara katılmayan Kamuran Pınar A.'nın evden tahliyesine karar verildi. İcra ekiplerinin gittiği evde karşılaştıkları manzara ise akıllara durgunluk verdi.

Reklam
Reklam

Bursa’da yaşanan olay akıllara durgunluk verdi. Türkiye gündemine oturan olay duyanları şaşkına çevirirken olayın detayları ise pes dedirtti. Aydın S. isimli ev sahibi kirasını ödemeyen Kamuran Pınar A.’yı mahkemeye verdi. Kira borcunu ödemeyen ve duruşmalara katılmayan Kamuran Pınar A.’nın evden tahliyesine karar verildi. İcra ekiplerinin gittiği evde karşılaştıkları manzara ise akıllara durgunluk verdi. İcra ekiplerinin çilingir yardımıyla girdiği evin bir odasından 9 yaşında bir çocuk çıktı. Evin bir odasında kilitli olan ve baygın halde bulunan çocuğun kiracı Kamuran Pınar A.’nın yeğeni olduğu öğrenildi. Açlıktan bir deri bir kemik kalan 9 yaşındaki çocuğun hastanede tedavi altına alındığı bilgisine yer verildi. İşte Türkiye’nin gündemine oturan çöp evde kilitli tutulan küçük çocukla ilgili tüm detaylar…

Çöp Evin Kapısındaki Yazı Dikkat Çekti

Olay, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yer alan bir apartman dairesinde meydana geldi. 1 Temmuz 2020 tarihinde dairesini Kamuran Pınar A.’ya kiraya veren Aydın S., hiç kira alamaması sebebiyle mahkemeye başvurdu. Bursa 4’üncü İcra Hukuk Mahkemesi’nde görülen davalara katılmayan kiracı Kamuran Pınar A.’nın gönderilen tebligatlara rağmen kirasını ödememesi sebebiyle mahkeme evin tahliye edilmesine karar verdi. Mahkeme kararının ardından eve giden icra ekibi dairenin kapısını çilingir yardımıyla açtırdı. Kapının açılmasıyla çöplerle dolu evle karşılaşan icra ekibi, evin giriş kapısının yanında bulunan dolapta asılı olan kağıdı okuyunca şaşkına döndü. Dolaptaki kağıtta, 2Eve girmeye kalkmayın sizi haneye tecavüzden mahkemeye veririm!’ notu yazıyordu. Ayrıca duvarlarda not kağıtlarına yazılarak yapıştırılan farklı dillerde onlarca not olması da dikkat çekti. 

Gözaltına Alındı

İcra ekiplerinin eve geldiği esnada evde olmayan Kamuran Pınar A., eve gelince kilidi değiştirilen kapıyı açamadı. Bunun üzerine çilingir çağırdı ve tekrar eve girdi. Kiracısının tekrar eve girdiğini gören ev sahibi polise haber verdi. İhbar üzerine eve gelen polis ekipleri mahkeme kararına uymayan ve eve girmeye devam eden kiracıyı gözaltına aldı. Polis merkezine götürülen kiracı ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

9 Yaşında Bir Çocuk Bulundu

Çöplüğe dönen evin temizlenmesi için Nilüfer Belediyesi ekiplerine haber verildi. Eve gelen belediye ekipleri temizlik çalışmalarına başladıkları sırada evin bir odasının kapısının kilitli olduğunu gördü. Kapıyı kırarak içeri giren temizlik ekipleri, çöp yığınıyla dolu olan odada baygın halde yatan küçük bir çocukla karşılaştı. Küçük çocuğun odaya kilitlendiğini ve tuvalet ihtiyacını bile odada gördüğünü belirleyen temizlik ekipleri durumu hemen sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. 1 yıldır odada kilitli tutulduğu belirlenen çocuğun olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındığı bilgisine ulaşıldı. 

Açlıktan Bir Deri Bir Kemik Kalmış

1 yıldır odada kilitli tutulduğu düşünülen küçük çocuğun tuvalet ihtiyacını bile odada gördüğü, tırnakları ve saçlarının uzadığı, açlıktan bir deri bir kemik kaldığı ve vücudunda yaralar oluştuğu görüldü. Olayın hemen ardından polis ekipleri ise çocuğun kim olduğunu ve neden odada kilitli tutulduğunu belirlemek için çalışma başlattı. Küçük çocuğun kiracı Kamuran Pınar A.'nın kız’ kardeşi Yasemin A.’nın olduğu ve isminin de Cem Muhammet A. olduğu belirlendi. Kamuran Pınar A.’nın uzun bir süredir kız kardeşiyle görüşmediği ve yeğenine de kendi baktığı, onu evdeki odada kilitli tuttuğu belirlendi. Hastanedeki tedavisi tamamlanan Cem Muhammet A., Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı. Kamuran Pınar A. İse polis ekipleri tarafından tekrar gözaltına alındı.