Burslu olma şartları nelerdir? Burslu üniversite ne demek?

TAKİP ET

Eğitim hayatına üniversite üzerinden sürdüren öğrencilerin en çok merak ettiği konular arasında burs ve burslu üniversitelerdir. Peki burslu olma şartları nelerdir? Burslu üniversite ne demek? Yanıtları haberimizde...

Reklam
Reklam

Lisedeki eğitim hayatlarını tamamlayarak üniversite seviyesine yükselen milyonlarca öğrenci hayat pahalılığı sebebiyle daha az masrafla okumak için bursları ve burslu üniversiteleri gündeminde tutmaya devam ediyor. Üniversite eğitimlerine devam eden öğrenciler internet üzerinden bursları ve burslu üniversiteleri araştırmaya devam ediyor. Peki burslu olma şartları nelerdir? Burslu üniversite ne demek?
Burslu Üniversite Ne Demek?

Üniversite sınavlarında belirli bir başarı sağlayan insanlar karşılıksız olarak tüm masraflarının karşılandığı burslu üniversitelerde okuma hakkına sahip olabilmektedir. Bu üniversiteler genellikle özel ve vakıf üniversitelerdir. Yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ve tam burslu seçenekleriyle öğrenci kabul eden bu üniversitelerin donanımları ve eğitim şartları genellikle iyi seviyeyededir. 
Burslu Olma Şartları Nelerdir?
Burslu olarak üniversitelere girmeyi düşünen öğrencilerin belirli bir başarı sağlaması ve bazı şartları karşılaması gerekmektedir. Özel ve vakıf üniversitelerinin sağladığı bursluluk durumları için gereken şartları üniversiteden üniversiteye göre değişiklik göstermektedir. Burslu olmanın en önemli şartı üniversite sınavlarından gerekli başarıyı sağlamaktadır. Bununla birlikte bu öğrencilerden üniversiteye başladıktan sonra da belirli bir seviyede başarı göstermesi beklenmektedir. 
Burslu öğrencilere verilen bazı ücretler de bulunmaktadır. Ücretsiz olarak burslu üniversitelerde eğitim gören öğrencilere belirli şartlar dahilinde ek ücretler verilmektedir. Öyle ki bazı üniversiteler başarı sağlayan öğrencilere 1000 TL’ye kadar burs fırsatları sağlamaktadır. Fakat öğrencilerin başarısız notlar almaları halinde bu ücretler kesilmekte başarısızlığın uzaması halinde ise öğrencinin okul ile olan ilişkisi kesilmektedir. 

burslu üniversite burslu olma şartları üniversite