Buzağı desteği ne zaman 2021? Buzağı 2. dönem destek ödemeleri hangi tarihte verilecek?

TAKİP ET

2021 yılı buzağı desteği ödemelerinin ne zaman verileceği merak ediliyor. Hayvancılık ile uğraşan vatandaşlar bu yıl buzağo destek ödemelerinin hangi tarihte yapılacağını araştırmaya başladı. Vatandaşların merakla beklediği haber Tarım Bakanı Pakdemirli'den geldi. Peki buzağı ödemeleri ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Buzağı destek ödemelerinde 2.dönem ödemeleri başladı. Geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlar buzağı ödemelerinin hangi tarihte yatacağını merak ediyor. Milyonlarca kişinin beklediği destek ödemesi vatanadaşların hesabına yatırılacak. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, konuyla ilgili açıklamada bulundu. Peki bu kapsamda buzağı destek ödemeleri ne zaman yapılacak? 

Buzağı desteği ne zaman yatırılacak?

İnekleri yavrulayan birçok vatandaş destek ödemelerini bekliyor. Tarım Bakanı buzağı destek ödemelerini bekleyen vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulundu.Pakdemirli konuya ilişkin açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"10 Aralık 2021 günü itibarıyle 486 milyon 79 bin 930 TL'lik tarımsal destek ödemesi yapılacak. Bu destek ödemeleri ile beraber 2021 yılı desteklerinin %90'ını ödenmiş olacak. Buzağı destek ödemeleri kapsamında 426 milyon 130 bin lira, malak desteği için 2 milyon 414 bin lira, küçükbaş soy kütüğü desteğinde 1 milyon 898 bin lira, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında 52 milyon 414 bin lira bireysel sulama makine ve ekipman alımları için 3 milyon 222 bin lira destek ödemesi vatandaşların hesaplarına yatırılacak."

Bakan tarafından paylaşılan bu bilgilere göre vatandaşlara;

Buzağı desteği 426 milyon 130 bin TL,

Malak desteği 2 milyon 414 bin TL,

Küçükbaş Soy Kütüğü desteği 1 milyon 898 bin TL,

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi 52 milyon 414 bin TL,

Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımları desteği 3 milyon 222 bin TL" ödeme yapılacak.

buzağı destek ödemeleri ne zaman buzağı destek ödemeleri 2021 tarımsal destek ödemeleri