Buzdolabı Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

TAKİP ET

Enerji verimliliği, soğutma teknolojisi, iç hacim, ses özellikleri, tasarım… Buzdolabı seçerken göz önünde bulundurulması gereken birçok faktör bulunuyor. Eğer siz de evinize ya da ofisinize yeni bir buzdolabı satın almayı düşünüyorsanız buzdolabı alırken nelere bakılır mutlaka öğrenmelisiniz!

Reklam
Reklam

Beyaz eşyalar, bilindiği üzere küçük ev eşyaları ya da dekorasyon ürünleri gibi sık sık değiştirilemiyor. Buzdolabı gibi bir evin en temel eşyaları arasında sayılan cihazları satın alırken uzun yıllar boyunca bozulmadan kullanabilmek amaçlanıyor. Bunun içinse en kaliteli ve en kullanışlı modelleri seçmek gerekiyor. Hadi öyleyse, uzun ömürlü ve konforlu kullanım için buzdolabı alırken nelere dikkat edilmeli birlikte bakalım!

1. Enerji Verimliliği

Buzdolabı evde en çok enerji harcayan cihazlar arasında yer alıyor. Bu sebeple satın alacağınız buzdolabının hangi enerji sınıfına sahip olduğuna ekstra dikkat etmelisiniz. Buzdolaplarında A, B, C, D, E, F ve G olmak üzere yedi farklı enerji sınıfı bulunuyor. A harfinden G harfine doğru ilerledikçe enerji sınıfı düşüyor ve dolayısıyla enerji tüketimi artıyor. Eğer daha düşük enerji tüketimi ve uzun vadeli maliyet tasarrufu sağlamak istiyorsanız A sınıfı buzdolaplarını tercih etmelisiniz. Böylelikle uzun vade için daha avantajlı bir seçim yapabilirsiniz.

2. Soğutma Teknolojisi

Buzdolabının soğutma teknolojisi, gıdaları saklama süresi ve buzluğun iç hacmi üzerinde etkili oluyor. Örneğin; hızlı soğutma teknolojisine sahip olan buzdolapları gıdaları çok daha kısa sürede soğutabiliyor ve dondurabiliyor. Bu da gıdaların ömrü üzerinde büyük rol oynuyor. Aynı zamanda no-frost teknolojisine sahip olan buzdolaplarında sürekli bir hava dolaşımı gerçekleşiyor. Bu modeller dondurucu kısmında buzlanmanın meydana gelmesini önleyerek alanın daha kullanışlı olmasını sağlıyor. Siz de buzluğunuzda bol depolama alanına ihtiyaç duyuyorsanız, mutlaka no-frost buzdolaplarını tercih etmelisiniz.

3. Kapasite, Boyut ve İç Hacim

Buzdolabını satın aldıktan kısa süre sonra ürünün sizin için çok küçük ya da çok büyük olduğuyla ilgili pişmanlık yaşamak istemiyorsanız, satın alma aşamasında buzdolabının kapasitesini ve iç hacmini iyi bir şekilde değerlendirmelisiniz.

Eğer tek kişiyseniz ya da iki kişilik bir aileyseniz 250 ila 350 litrelik buzdolaplarını tercih edebilirsiniz. Daha kalabalık bir aileyseniz 350 ila 500 ya da 550 ila 850 litrelik buzdolaplarını satın almanız mümkün. Ayrıca saklama alanlarını en iyi şekilde kullanabilmek için rafların ayarlanabilir olmasına da dikkat etmelisiniz.

4. Akıllı Özellikler

Teknolojinin nimetlerinden tam manasıyla faydalanmak istiyorsanız akıllı özellikleriyle öne çıkan buzdolaplarını tercih etmelisiniz. Örneğin; buzdolabınızda Wi-Fi özelliği varsa bu özellikle buzdolabınızı uzaktan kontrol edebilir ve sıcaklık değerlerini değiştirebilirsiniz. Uzaktan kontrol seçeneğiyle buzdolaplarındaki ürün modlarını ve soğutma seçeneklerini değiştirmeniz de mümkün. Böylece buzdolabınızdaki gıdaları evde olmadığınız zamanlarda dahi en iyi şekilde korumaya devam edebilirsiniz.

5. Tasarım Özellikleri

Her üründe olduğu gibi buzdolaplarında da iç özellikler kadar dış tasarım da son derece önemli. Buzdolabınızın rengini mutfağınıza göre seçerek mutfak dekorasyonunuzun bütünlüğünü koruyabilirsiniz. Ayrıca buzdolabı kapısının hangi yöne açıldığını da satın almadan önce mutlaka öğrenmelisiniz. Birçok modelde kapı yönü değiştirme seçeneği bulunsa da, olası alan problemlerini engellemek için bu konuyu da satın alım aşamasında kesinlikle değerlendirmelisiniz.

Kaliteli, kullanışlı ve şık buzdolabı modellerini nerede bulacağınızı düşünüyorsanız Teknosa’ya göz atabilirsiniz. Teknosa, her üründe olduğu gibi buzdolaplarında da avantajlı fiyat seçenekleri sunuyor. Hadi, siz de uygun fiyatlı ve güvenilir alışveriş için hemen Teknosa’yı ziyaret edin!