Caddebostan Sahili'nde metrelerce yükseğe ulaşan dalgalar atıkları sahile vurdu

TAKİP ET

İstanbul'da 3 gündür etkili olan lodos sonrasında , denize atılan ve dibe çöken çöpler yüksek dalgalar sonrasında deniz yüzeyine çıkarak Caddebostan Sahili'nde kıyıya vurdu.

Reklam
Reklam

İstanbul’da 3 gün etkisini gösteren etkili olan şiddetli rüzgar ve lodos etkisini azaltmaya başladı. Kadıköy Caddebostan Sahili’nde Lodos sebebiyle çıkan fırtına sebebiyle dalgalar metrelerce yükseğe ulaştı. 3 gün boyunca etkili olan olumsuz hava koşullarıyla birlikte denizde oluşan dalgalar sonrası su altında biriken ve denize atılan atıklar kıyıya vurdu. Fırtınanın sakinleşmesinin ardından sahil şeridindeki görüntüler ise yürekli burktu. Tüm sahil şeridi çöp ile dolarken, denizden çıkan atıklar arasında pet şişeden çakmağa, tahtadan ayakkabıya kadar bir çok atık olduğu görüldü.

"BU YAPTIĞIMIZ ÇEVREYE HAKSIZLIK"
Sahildeki manzarayı gören vatandaşlardan İbrahim Özdemir, "Bu yaptığımız çevreye haksızlık. Bunlar resmen çöp. Bunların yeri deniz değil. Önüne gelen her şeyi denize atmışlar. Çevreye zarardan ziyade deniz canlıları için de olumsuz bir durum" diye konuştu.


Lodos Çöp Caddebostan sahili