Çalar saat nasıl kurulur?

TAKİP ET

Bazı kişiler yeterince uyumuş olsalar bile sabah erken uyanmakta zorluk çekerler. Oysaki hemen hemen her bireyin eğitim, iş, sosyal hayat ya da ailevi sorumlulukların yerine getirilmesi gibi sebeplerle sabah erken uyanma ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaç doğrultusunda ise çalar saat kullanılır.

Reklam
Reklam

Bazı kişiler yeterince uyumuş olsalar bile sabah erken uyanmakta zorluk çekerler. Oysaki hemen hemen her bireyin eğitim, iş, sosyal hayat ya da ailevi sorumlulukların yerine getirilmesi gibi sebeplerle sabah erken uyanma ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaç doğrultusunda ise çalar saat kullanılır.

Çalar saat nedir?

Çalar saat alarmı, kişileri önceden belirlenen bir zamanda uyarmak ya da uyandırmak için tasarlanmış cihazdır.

Çalar saatlerin birincil işlevi, insanları uykudan uyandırmak olsa da hatırlatıcı olarak kullanılmalarına da sıklıkla rastlanır. Çalar saatler, genellikle sesli uyarı yöntemi kullansalar da bazıları insanları daha etkili bir şekilde uyarmak için ışık ve titreşim de içerir. Moden çalar saatler ise kişilerin tercihlerine göre müzik de çalabilir.

Çalar saat alarmı nasıl kurulur?

Farklı alarm saatleri türleri incelemeye klasik analog çalar saatten başlayacak olursak, bu tür saatlerde, akrep, yelkovan ve alarmı ayarlamak için parçalar bulunur. Bazı saatlerde ise,  zemberek adı verilen ayrı bir parça vardır. Bu parça, saatin çalışmasını sağlayan enerjiyi üretir.

Kurmalı çalar saatleri çalıştırmak için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

    Saatin arka tarafında ilgili düğmeleri arayın.

    Saati ön tarafı aşağı bakacak şekilde tuttuğunuzda, alarmı ayarlamaya yarayan parçayı bulup, alarm saatini kurun. 

    Eğer alarmın çalışmasını kontrol eden ekstra bir düğme varsa, bunun açık olduğundan emin olun.

    Çalar saatiniz, ayarladığınız saat ve dakikada çalacaktır.

Moden çalar saatler, cep telefonlarında, dijital saatlerde ve bilgisayarlarda bir fonksiyon olarak yer almaktadır.

Bilgisayarda çalar saat nasıl kurulur?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte insanlık dijitalleşmiş ve farklı alarm saatleri türleri arayışlarına girişmiştir. Dijitalleşen dünyanın bir sonucu olarak günümüzde insanların günlük hayatının vazgeçilmez bir parçası olan kişisel bilgisayarlarda çalar saat ayarları yapma ihtiyacı doğmuştur.

Bilgisayarda nasıl çalar saat kurulacağı sorusunun cevabı ise işletim sistemine göre değişkenlik gösterir. Ancak işletim sistemine ya da kullanılan cihazın marka veya modeline göre değişkenlik göstermeyen bir yöntem vardır ki, pratikliği ve ücetsiz oluşuyla insanlar tarafından da çok fazla tercih edilir. İşte bu yöntem, online alarm kurmaktır! Bunun için https://onlinealarmkur.com gibi online alarm sitelerini tercih edebilirsiniz.

Kişisel bilgisayarlar için geliştirilmiş İntenet siteleri ve yazılım programları, sınırsız sayıda ve sınırsız kişiselleştirilmiş ses tonunda alarm kurmaya olanak vermektedir. Ancak bu alarmları kurduğumuzda dikkat etmemiz gereken nokta: alarmın bilgisayar kapalı ya da uyku modunda olduğu zamanlarda çalar saatin çalmayacağını göz önünde bulundurarak, bilgisayarın alarmın çalacağı saate kadar açık kalacağından emin olmaktır.

Telefonda çalar saat nasıl kurulur?

Kişisel masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlardan farklı olarak çoğu moden cep telefonunda, alarmın çalması için telefonun açık olmasını gerektirmeyen ve telefonun içerisinde yerleşik bir özellik olarak bulunan alarm türleri mevcuttur. Cep telefonları için en iyi çalar saat uygulamaları ise, kullanıcılarına alarm zil sesi ayarlama imkanı veren hatta telefona indirilebilen müziklerin alarm sesi olarak belirlenmesine olanak tanıyanlarıdır.

Android telefonlarda çalar saat nasıl kurulur?

Android telefonda alarm ayarlamak çok kolaydır. Alarmları günün herhangi bir saati, hafta içi veya hafta sonu için ayarlayabilirsiniz.

Android telefonda alarm kurma adımları şunlardır:

    Telefonunuzun Saat uygulamasını açın

    Alarm sekmesine dokunun

    Alarm ekle'yi seçin ve alarmınız için gün ve saati seçin.

    Akrebi ve yelkovanı istediğiniz saate ve dakikaya kaydırın

    Tamam’a dokunun

iPhone’da çalar saat nasıl kurulur?

iPhone'da alarm kurmak da oldukça kolaydır. İzlenmesi gereken adımlar şunlardır:

    iPhone'unuzdaki Saat uygulamasını açın.

    Alarm sekmesine dokunun

    Ayarlamak istediğiniz alarma dokunun veya artı butonuna basarak yeni alarm ekleyin

    Saati ve dakikayı seçin

    Dilerseniz alarm etiketini ve alarm sesini değiştirin

    Kaydet’e dokunun

çalar saat çalar saat kurma çalar saat kurma