Çalışanın görev yeri değişikliği yazısı ve örnek dilekçe

TAKİP ET

Birçok kurum ve kuruluşta bazı dönemlerde yer değişiklikleri ya da unvan değişiklikleri gözlemlenmektedir. Bu yazılı olarak işveren ve işçi tarafından belirlenmek zorundadır. Çoğu kişi bunu nasıl kaleme alması gerektiğini bilemeyebilir. Bizde bu noktada haberimizde örnek yazı ve dilekçe sunuyoruz. İşte tüm ayrıntılar haberimizde..

Reklam
Reklam

Bazı hallerde görev yeri değişiklikliği ya da unvan değişikliği olabiliyor. Bunu resmi olarak belgelendirmek çalıştığınız kurum ve çalışan için gerekli bir belge niteliği taşımaktadır. Bu belge hazırlanmadığı halde bir usulsüzlük durumu teşkil edebilir. Çalışan birinin görev yeri ve unvanı her zaman değiştirilmesi mümkündür. Fakat bu değişiklik çalışma koşullarına uygun olarak yapılması halinde kabul edilmesi mümkündür. Bu değişikliğin çalışana bildirilmesi arz eder. Çalışan bu durumda sessizliğini korur ise kabul etmiş anlamına gelir. 

Çoğu insan bunu nasıl yazacağını bilmeyebilir. İşte bizlerde size bu yazı ve dilekçe hakkında nasıl yazmanız gerektiğinin öneğini vereceğiz. 

Bu durumun çalışana haber verilmesiyle ilgili 4857 Sayılı İş Kanunu’nda kesin bir hal yoktur. Çalışanın iş sözleşmesinde yer/görev değişikliğini içeren bir madde varsa sözleşmeyi imzaladığı andan itibaren zaten bu durumu kabul etmiş sayılır. Bu zamana kadar hazırlanan iş sözleşmelerinin çoğunda bu madde vardır. Bu durumda işveren, işçisine gidileceği konusunda uyarısını yapıp bilgilendirdiği taktirde işçi ya da çalışan bu kurala uymak zorundadır. 

İstisna durumlarında böyle bir madde olmayabilir. Bu durumda da işveren, çalışanının onayını almadan onu başka bbi yere gönderemez. Çalışan bu durumla karşılaştığında iş sözleşmesini fes ediyorsa burada çalışan haklıdır. Çünkü işveren çalışanının rızasım olmadan yer değişikliği ya da unvan değişikliği yapamaz. İşçiye bu durum imzalatılsa bile yasal olarak bir yaptırımı olmayacaktır.

Görev yeri değişiklik yazı öneği burada yer almaktadır. Belgeyi indirerek bilgisayardan çıktı alabilirsiniz. 

Görev yeri değişiklik dilekçe öneği; 

Bazı hallerde çalışanda görev yerinin değiştirilmesi için işverene başvuru yapabilir. Aşağıdaki öneğimizde olduğu gibi yazılabilir. 

İşyerinizde ……../…../….  tarihinden beri …… görevinde çalışmaktayım. ……………………… ( sebep yazılacak ) gerekçesiyle işyerinizdeki yeni görev yerimin …………  ( yeni görev yeri yazılacak ) olarak değiştirilmesini arz ederim. 

Birim değişiklşiği isteyen kişinin ise yazması gereken;

İşyerinizde ……../…../….  tarihinden beri …… biriminde çalışmaktayım. ……………………… ( sebep yazılacak ) gerekçesiyle işyerinizdeki yeni birimin …………  ( yeni birim yeri yazılacak ) olarak değiştirilmesini arz ederim. 

Görev yeri veya undan değişikliğine karşı itirazınız varsa şu şekilde yazabilirsiniz;

İşyerinde ……….. unvanı ile çalışmaktayım. Tarafıma yapılan bildirimde bundan böyle ……………………………. ‘da ( görev yeri yazılacak ) ………………………………………………. ( yeni görev yazılacak) olarak görevimi sürdüreceğim bildirilmiştir. Çalışma yeri ya da görev yerimin değiştirilmesi her ne kadar yönetim hakkı kapsamında olsa da çalışma koşullarında esaslı değişiklik olarak kabul edilen bu değişikliğin yapılmamasını ve tekrar gözden geçirilmesini arz ve talep ederim. 

 

görev yeri değişikliği yazısı örneği görev yeri değişikliği yazısı görev yeri değişikliği dilekçesi örneği görev yeri değişikliği dilekçesi görev yeri değişikliği dilekçe örneği