Çalışanlara 1500 TL ara zam! Asgari ücret zammı beklenmedi, şirketler devreye girdi

TAKİP ET

Yılbaşından bu yana artan enflasyon verileri çalışan kesimin alım gücünü önemli miktarda düşürürken asgari ücrete ara zam konusu Geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Temmuz ayında hükümetin asgari ücretle ilgili kararı beklenirken pek çok şirket ise çalışanlarına zam yapmak için harekete geçti. Asgari ücret zammını beklemek istemeyen şirketler çalışanların ücretlerine seyyanen zam yaparak 1500 TL arttırıyor.

Reklam
Reklam

Temmuzda asgari ücrete zam yapılacak mı, asgari ücrete ara zam olacak mı gibi soruların yanıtı milyonlarca çalışanı tarafından merakla beklenirken bazı şirketler hükümetin zammını beklemeden harekete geçti. Yılbaşından bu yana enflasyon rakamlarının adresi ve çalışanların alım gücünün düşmesi nedeniyle şirketler ara zam yapmaya karar verdi. Temmuz ayı gelmeden birçok şirket çalışanlarının maaşının da 1000 ila 1500 TL arasında artışa gidiyor. Peki, hangi şirketler ara zam yaptı? İşte çalışanlarına aradığım yapan şirketler…
 

AYD OTOMOTİV ENDÜSTRİ

Konya merkezli olarak faaliyet gösteren AYD otomotiv endüstri, Hükümetin uygulayacağı asgari ücret zammını beklemeden çalışanların at maaşa ek 1500 TL zam vermeye hazırlanıyor. Yaklaşık 5000 çalışanı bulunan şirket aynı zamanda bir maaşta ikramiye ödeyecek.
 

ŞAKALAK TARIM MAKİNELERİ

Yine Konya'da faaliyet gösteren ve tarım makineleri üretimi yapılan Şakalak Tarım Makineleri firması da Temmuz ayı öncesinde çalışanlarına ara zam yapan firmalar arasında yer alıyor.300 personeli bulunan firma çalışanlarını ücretine bin ila 1500 TL arasında zam yapacağını açıkladı.
 

FAHRETTİN ERDİREN DİŞLİ SANAYİ

Hükümetin vereceği zam kararı merakla beklenirken çalışanlarına ara zam yapma kararı açıklayan diğer bir firma ise Konya'da üretim faaliyetini sürdüren Fahrettin erdiren dişli Sanayi firması oldu. Temmuz ayından önce çalışanlarına 1000 TL zam yapılacağını açıklayan firma aynı zamanda hükümetin vereceği zammı da maaşlara ekleyecek.
 

ÜNVER GROUP

Artan enflasyon verileri karşısında 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren beyaz yaka personeline yıllık 13 maaş ödeme kararı alan Ünver Group, ek olarak Temmuz ayında çalışanların maaşına yüzde 15 zam yapacağını duyurdu.
 

BARİDA MAKİNE

Temmuz ayı itibariyle çalışanların ücretlerinde artış a gideceğini açıklayan bari de makine artış oranı olarak %35 rakamını açıkladı.
 

PANELSAN

Panelsan firması da Temmuz ayında çalışanların ücret ve yan ödemelerine yüzden 25 zam yapacağını duyururken aynı zamanda yemek bedellerine yüzde yirmi beş Bayram çeklerine ise %33 artış uygulayacağını açıkladı.
 

KMC GROUP

Kurban Bayramı öncesinde çalışanların ücretlerinin cam yapmaya hazırlanan KMC Grup 1 Temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere Maaşlar da %30 artış yapacak. Bunun yanında Kurban Bayramı öncesinde firma tarafından her personeli 10.000 lira bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.

BARAN MOTOR BOBİNAJ

Çalışanların maaşlarında iyileştirme yapılacağını duyuran Baran Motor bobinaj ise iyileştirme oranını açıklamayan firmalar arasında yer aldı.
 

TOLKAR MAKİNE

Tolkar makinede Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere çalışanların ücretlerinin 115 ila 125 arasında değişen zam yapacak.