Çalışanların günlük yol ve yemek ücreti artırıldı! Bakan Nebati açıkladı

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çalışanların günlük yol ve yemek ücretlerinin arttığını duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren haberi duyuran Nebati, yapılan artış sonrasında güncel yol ve yemek ücretlerini de paylaştı.

Reklam
Reklam

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çalışanların günlük yol ve yemek ücretlerinin arttığını duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren haberi duyuran Nebati, yapılan artış sonrasında güncel yol ve yemek ücretlerini de paylaştı. Çalışanların günlük yol ve yemek ücretleri arttı. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren haberi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin nebati duyurdu. Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla konu hakkında bilgi verdi. Peki, çalışanların günlük yol ve yemek ücretleri ne kadar oldu? İşte Bakan Nebati’nin açıklamasının detayları…

Bakan Nebati’den Açıklama

Sosyal medya hesabından milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çalışanların günlük yemek ve yol ücretlerinin artırıldığını duyurdu. Çalışanların yemek ve yol yardımı ödemelerinin tutarlarının artırıldığını aktaran Bakan Nebati, yeni tutarların 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olduğunu hatırlattı ve ‘İşverenlerce, işyerinde veya müştemilatında yemek verilmeyen durumlarda çalışanların yemek kartlarına yüklenen 1 günlük yemek bedeli için 1 Ocak’tan itibaren geçerli olan 34 TL’lik istisna tutarını 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere 51 TL’ye çıkardık. İşverenlerce servis hizmeti verilmeyen durumlarda çalışanların ulaşım karlarına yüklenen 1 günlük ulaşım bedeli için 1 Ocak’tan itibaren geçerli olan 17 TL’lik istisna tutarını 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere 25,50 TL’ye çıkardık. Çalışanlarımızın her daim yanında olmaya devam edeceğiz.’ ifadelerine yer verdi.

Çalışanların Yol ve Yemek Ücretleri Arttı

Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında işverenler kendi bünyelerinde çalışanlara eğer yemek veriyorsa çalışanın günlük yemek ücreti 34 TL’den 51 TL’ye yükseltildi. Bu durumda yemek ücretlerinde yüzde 79.41 oranında bir artış gerçekleşmiş oldu. Bu kapsamda haftanın 6 günü çalışan bir işçiye ayda asgari olarak 1.224 TL yemek ücreti verilmesi gerekiyor. Yemek ücretlerinin yanında yol ücretlerinde de artış yaşandı. Eğer çalışanın ulaşımı işyeri tarafından servisle karşılanmıyorsa işverenin günlük 17 TL yol ücreti vermesi gerekiyordu. Çalışanın günlük yol ücreti yeni düzenleme ile 25,5 TL’ye yükseltildi. Bu durumda yol ücretlerine de yüzde 50 artış yapılmış oldu. Yeni düzenleme kapsamında haftanın 6 günü çalışan bir işçiye asgari olarak 612 TL yol parası verilmesi gerekiyor.