Çalışma Bakanı asgari ücrete ara zam konusunda tarih verdi: Önümüzdeki haftayı bekleyin

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin milyonlarca kişinin büyük heyecanla beklediği asgari ücrete ara zam konusunda tarih verdi. Bugün son dakika açıklamaları yapan Bakan Bilgin, asgari ücreti gelecek hafta açıklayacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Enflasyon verileri artmaya devam ederken vatandaşların Alım gücü de her geçen gün düşüyor. Asgari ücretli milyonlarca çalışan yılbaşında aldıkları zammı enflasyon karşısında eriyip bittiğini söylüyor. Bu nedenle de asgari ücrete ara zam beklentileri Geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Temmuz ayında asgari ücrette bir artış olup olmayacağı günlerdir merakla takip ediliyordu. Nihayet Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, merakla beklenen asgari ücret zammı konusunda tarih verdi.
 

Gelecek hafta açıklayacağım

Türkiye KAMU-SEN Toplantısı'na Katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Milyonlarca vatandaşın Büyük bir merakla beklediği temmuz zammı konusunda konuşan bakan Bilgin, Gelecek hafta bu konuda açıklama yapacağını söyledi.
 

Emekçiler bu konuda endişe etmesin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Temmuz ayında yapılacak olan düzenleme ile birlikte kamu çalışanları enflasyon karşısında rahat nefes alacağını söyledi. Emekli işçileri de koruyacaklarını belirten bakan Bilgin, Çalışanları da korumanın devletin görevi olduğunu söyledi. İşçi ve işveren sendikaları ile görüşmeleri tamamladığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Önümüzdeki hafta Asgari Ücret konusunda detayları kamuoyuyla paylaşacağını dile getirdi. Bakan Bilgin açıklamasının devamında ise, “Türkiye'nin emekçileri Türkiye'nin çalışanları endişe etmesinler, Türk Devleti onların yanındadır.” dedi.