Çalışma belgesi nedir? Çalışma belgesi örneği

TAKİP ET

Yeni bir işe başlamak için daha önce çalıştığınız kurumlardan alacağınız çalışma belgesi oldukça önemlidir. Bu belgeyi edinmek isteyen çalışanlar çalışma belgesi nedir araştırıyor. Çalışma belgesi örneği haberimizde.

Reklam
Reklam

Çalışma belgesi, bir çalışanın başka bir kuruma referans olarak verebileceği bir evraktır. Kişinin iş hayatında yaptığı işler, olumlu yanları, katıldığı projeler gibi görüşleri bir sonraki iş başvurusuna taşımak için oluşturulmaktadır.

Çalışma belgesi nedir?
Çalışma belgesi, bir çalışanın başka bir kuruma referans olarak verebileceği bir evraktır. Kişinin iş hayatında yaptığı işler, olumlu yanları, katıldığı projeler gibi görüşleri bir sonraki iş başvurusuna taşımak için oluşturulmaktadır. Son dönemde birçok şirket personel alımı yaparken referanslara önem vermektedir. Bu nedenle de personel adaylarından çalışma belgesi talep etmektedirler. Yani çalışma belgesi, bir çalışanın künyesidir.

Çalışma belgesi çeşitleri nelerdir?
İki farklı çalışma belgesi bulunmaktadır. Bu belgelerin ilkinde yalnızca iş yeri adı, süresi ve çalışılan pozisyon bilgileri bulunur. İkinci çeşit çalışma belgesinde ise diğer bilgilere ek olarak çalışanın görevi, performans verileri, eski iş yerinin görüşleri yer almaktadır. Bu bilgiler dışında farklı bilgiler talep eden firmalar da olabilmektedir.

Çalışma belgesi nereden alınır?
Çalışma belgesi, kişinin çalıştığı kurumdan alınabilmektedir. İşten ayrılmadan önce firmadan bu belgeyi talep etmek, bir sonraki iş için referans olacaktır. 4857 sayılı İş Kanunu’na göre işveren çalışma belgesini çalışanına vermek zorundadır. Çalışılan kurumun belgeyi vermemesi halinde Bölge Çalışma Müdürlüğü’ne şikayet edilebilmektedir. 

Çalışma belgesi örneği

ÇALIŞMA BELGESİ

ÇALIŞMA BELGESİNİ VEREN FİRMA :  


ÜNVANI    :    
ADRESİ    :    

            

İŞÇİNİN   

ADI    :    
SOYADI    :    
SİGORTA SİCİL NO    :    
İŞ GİRİŞ TARİHİ    :    
İŞTEN AYRILDIĞI TARİH    :    
ÇALIŞTIĞI SÜRE    :    
YAPTIĞI İŞİN NİTELİĞİ    :    
        



    Bu belge 4857 sayılı iş kanununun 28. Maddesine istinaden verilmiştir.(...../...../........)

                                İŞVEREN VEYA VEKİLİNİN
                                    İMZA-KAŞE

 

çalışma belgesi çalışma belgesi örneği