Çamaşır makinenizi pırıl pırıl yapacak formül! Hemen dene, etkisini gör!

TAKİP ET

Birçok eşya gibi çamaşır makineleri kullandıkça yıpranmaya başlar, içerisinde biriken toz ve kalıntılar yüzünden faaliyeti konusunda sorunlar çıkarmaya başlar. Ancak size vereceğimiz bu yöntem sayesinde makineniz ilk günkü gibi tertemiz olacak!

Reklam
Reklam

Herkes bir süre sonra çamaşır makinesinin işlevinden şikayet etmeye başlar. Ama atladığınız bir nokta var! Makineniz sizi yarı yolsa bırakmıyor, yalnızca siz temizleyecek en iyi yöntemi bilmiyorsunuz, pardon eğer bu sayfadaysanız ve bu yazıyı okuyorsanız artık biliyorsunuz demektir. Gelin ne yapmanız gerektiğini size anlatalım ve bizimle birlikte bu yöntemi deneyin. Makineniz eskisinden de iyi olacak…

Gözle görünenler temizlenir, peki ya göremedikleriniz?

Makinenizden çamaşırlarınızı çıkardıktan sonra görebildiğiniz toz, kıl vs. gibi parçaları temizleyebilirsinizi. Peki ya göremedikleriniz? Makinenizin iç kısmına kaçan ve çıkaramadığınız diğer kalıntılar ya da makinenizi su yüzünden kaplayan kireç. Bu yöntem sayesinde hepsinden tek seferde kurtulacaksınız!

Gerekli malzemeler

1 su bardağı sirke

1 paket karbonat

Yarım limon suyu

Nasıl kullanılır

Makinenizde deterjan koyduğunuz bölmeye sirkeyi ve limonu koyun. Ardından 1 paket karbonatı da çamaşırları yıkadığınız yere dökün ve makinenizi normal çamaşır yıkar gibi çalıştırın. Tek yapmanız gereken bu. Ardından makineniz eskisinden de yeni olmuş olacak. Bu yöntemi makinenizin yıkama performansı düşmeye başladığında yeniden deneyebilirsiniz.

Ancak dikkat etmeniz gereken bir nokta var ki bu çok önemli! Bildiğiniz üzere sirke ve limon kuvvetli bir asittir. Makineniz de metal. Bu yöntemi çok sık kullanmak isterseniz makinenize faydadan çok zararınız dökülebilir. Bunu iççin çok dikkat edilmeli.