Camdaki Kız Billur kim? Merve Polat hakkında bilgiler

TAKİP ET

Kanal D ekranlarında 8 Nisan 2021 tarihinde izleyicisi ile buluşan 'Camdaki Kız' dizisindeki birçok kişi tarafından merakla beklenen dizide Billur karakterini canlandıran Merve Polat araştırılıyor. Peki 'Camdaki Kız' Billur kimdir? Merve Polat hakkında bilgiler haberimizde

Reklam
Reklam

 Gülseren Budayıcıoğlu kitabından uyarlanan dizinin yönetmen koltuğunda Nadim Güç yer alacak. OGM Pictures yapımlı dizide önemli karakterler yer alırken Billur karakterine can veren Merve Polat oldukça merak edildi.

Nalan’ın en yakın arkadaşı olarak karşımıza çıkan Billur, Nalan ile zıt karaktere sahip olsalar dahi oldukça yakın arkadaşlardır. Bunun ilk sebebi ise Nalan, Billur’un yanında oldukça rahat hissetmektedir. Billur karakteri ise kendine oldukça güvenen bir yapıya sahiptir. Billur için asla imkânsız bir şey yoktur. Özgür ruhlu Billur, inatçı yapısı ile dikkat çekiyor.

 Gerçek hayat hikayesi ile karşımıza çıkan bu dizi, birçok kişi tarafından ilk bölüm yayınlanmasa dahi fragmanları tarafından oldukça merak edildi.  Dizide Nalan’dan sonra Billur karakteri ise dikkat çeken oyuncular arasında yer aldı.

Camdaki Kız Billur karakterine can veren Merve Polat kimdir?

20 Aralık 1990 yılında İstanbul’da dünyaya gelen başarılı oyuncu, üniversite eğitimine Marmara Üniversitesi Tarih bölümünü bitirdi. Bölüm hakkında üzerine eğitim alan oyuncu daha sonra Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama dalında yüksek lisans programı yaparak oyunculuk eğitimi aldı. Küçük yaşlardan itibaren oyuncu olmak isteyen Polat, kendini çeşitli dallarda geliştirdi ve oyunculuktan kopmadı. Üniversite hayatında çeşitli tiyatro görevlerinde yer alan oyuncu kamera karşısına ilk kez 2014 yılında çıktı. ‘Ankara’nın Dikmeni’ dizisi ile karşımıza çıkan Polat daha sonra birçok dizi ve filmde yer aldı. Şu an YouTube üzerinde çeşitli içerikler üreten oyuncu aynı zamanda oyunculuğa da devam ediyor. Son olarak 2021 yapımlı Camdaki Kız dizisinde Billur karakterine can verecek.
 

Merve Polat’ın yer aldığı diziler

2021 – Camdaki Kız (Billur)

2018 – Bartu Ben

2017 – Siyah İnci (Defne)

2016 – Melek İle Serhat

2015 – Günebakan

2014 – Ankara’nın Dikmeni (Zeliş)

Merve Polat, sosyal medyada oldukça aktif olarak kendini gösteriyor. Resmi instagram hesabında 207 gönderisi bulunurken 14 binden fazla kişi başarılı oyuncuyu takip ediyor. Merve Polat’ın instagram hesabını merak eden izleyiciler için @mervepoo adlı hesap üzerinden oyuncuyu takip edebilir.

Merve Polat özel hayatını gözlerden uzak yaşamayı tercih ederken hayatında biri olduğu gözükmüyor. Şu an için erkek arkadaşı bulunmayan Polat özel hayatını gizli yaşıyor. Yeteneği ile dikkat çeken oyuncu fiziksel görünüşü ile dikkat çekmeyi başarıyor. Camdaki Kız dizisinde ise karakterine uygun kıyafetler giydiriliyor.

 

merve polat kimdir merve polat eczanesi merve polat instagram merve polat rabarba merve polat aslen nereli