Çanakkale Boğazı yoğun sis nedeniyle gemi trafiğine kapatıldı

TAKİP ET

Çanakkale'de bu sabah saatlerinde yoğunluğunu artıran sis sebebiyle Çanakkale Boğazı transit gemi geçişine çift yönlü olarak kapatıldı. Yapılan açıklamada sisin etkisini kaybetmesinin ardından gemi trafiğinin yeniden açılacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Sabah saatlerinde Çanakkale Boğazı’nda etkili olan yoğun sis görüş mesafesini düşürdü. Bu sebeple Çanakkale Boğazı tedbir amaçlı çift yönlü olarak Transit gemi geçişlerine kapatıldı. Çanakkale boğaz gemi trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri bir açıklama yaparak sisin yoğunluğunun azalması sonrasında yeniden gemi trafiğinin açılacağını bildirdi.

Çift yönlü olarak kapatıldı

Çanakkale Boğazı gemi trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri bir açıklama yayınlayarak kuzey ve güneyden giriş yapacak gemi kaptanlarının Telsizle uyardıklarını bildirdi. Çanakkale Boğazı'nın çift yönlü Transit gemi geçişlerine kapatıldığının belirtildiği açıklamada gemilerin Marmara ve Ege girişlerinde demir bölgelerinde beklemeye başlanması istendi. Açıklamanın devamında ise sisin yoğunluğunun azalması ile birlikte gemi trafiğinin de normale döneceğini ifade edildi.