Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay kararı çıktı! Canan Kaftancıoğlu, 'Sizlere sesleniyorum'

TAKİP ET

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 4 yıl 11 ay 20 gün üzerinden hapis cezasına uygun görüldü. Onanmanın ardından Kemal Kılıçtaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden bütün milletvekillerini İstanbul İl Başkanlığı'na davet etti. Konuya ilişkin Canan Kaftancıoğlu açıklama yaptı.

Reklam
Reklam

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından 5 ayrı suçtan yargılandı ve 9 yıl 8 ay 20 günlük cezanın 4 yıl 11 ay 20 gün olarak onandı. Kararın akabinde CHP lideri Kılıçtaroğlu, Twitter üzerinden dikkat çekici bir çağrı yaptı. Canan Kaftancıoğlu da karara dair değerlendirmesini ifade etti.
CHP lideri: derhal yola çıkın
Kemal Kılıçtaroğlu, Kaftancıoğlu’nun Yargıtay tarafından kararının onanmasının akabinde Twitter üzerinden bir gönderi paylaştı. Yaptığı paylaşımda partisinin tüm milletvekillerine çağrıda bulunarak “Partimizin bütün milletvekillerini, hemen İstanbul İl Başkanlığı binamıza çağırıyorum” dedi.
Canan Kaftancıoğlu ‘Sizlere sesleniyorum’
Halk TV’nin canlı yayınına bağlanan Canan Kaftancıoğlu’nun sözleri:
“Değerli dostlarım, size Ankara – İstanbul arasından sesleniyorum. Ahmet Say’ın cenazesinden döndüğüm esnada Yargıtay kararı bana ulaştı. Mesele Canan Kaftancıoğlu değil, hukuksuzluk hepimize mağduriyet yaratıyor. 84 milyon kişi için hukukun üstünlüğünü tekrar sağlamak adına çalışmalara devam edeceğiz. Umudunuzu asla kaybetmeyin.”
‘İktidardaki kötülüğü hep birlikte göndereceğiz’
Canan Kaftancıoğlu Twitter üzerinden yaptığı videolu mesaj paylaşımında şu açıklamayı düştü:
“Memleketime bahar gelmiş, Asla yılmak, durmak, yorulmak yok! Nerede olursak çalışacak ve umudu örgütleyerek iktidardaki kötülüğü hep birlikte göndereceğiz. Hukukun üstünlüğünü sağladığımızda hep birlikte nefes alabileceğiz…”

Canan Kaftancıoğlu’nun mahkumiyetine onama
Sosyal medya paylaşımları nedeniyle Canan Kaftancıoğlu’na ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletine alenen aşağılamada bulunmak’, ‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret’ ve ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ sebepleriyle Yargıtay tarafından 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası onandı.
6 Eylül 2019 tarihinde görülen davasının, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Canan Kaftancıoğlu’nun temyiz incelemesini tamamladı.
Kaftancıoğlu’na daire, kamu görevlisine hakaretten 1 yıl 6 ay 20 gün uygun gördü. Türkiye Cumhuriyeti Devletini aşağılamaktan da 1 yıl 8 ay hapis cezası uygun gördü. Kanunda öngörülen suç tiplerine uygun bulunarak cumhurbaşkanına hakaretten 2 yıl 4 ay hapis cezası ise 1 yıl 9 ay olarak düzenlendi.
PKK silahlı terör örgütü propagandası yapmaktan Kaptancıoğlu’na 1 yıl 6 ay hapis ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçundan da 2 yıl 8 ay hapis cezası istenmesi daire tarafından bozuldu.
Söz konusu kararın bozulmasında “Terör örgütü propagandası yapma suçunun oluşması için buna dair bir öğreti, inanç ya da düşüncesinin başkasına tanıtılması ve benimsetilmesi veya yayılması amacıyla yapılması, şiddet, cebir ve tehdit içeren yöntemleri meşru gösterecek veya bunları övecek ya da bu yöntemlere başvurulmasını teşvik edecek biçimde yapılması gerekmektedir” denildi.