Canan Kaftancıoğlu'yla ilgili karar: Yargıtay'ın verdiği karar uygulanmaya başladı…

TAKİP ET

CHP İstanbul İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu'yla ilgili geçtiğimiz günlerde siyasi yasak kararı alınmıştı. Yargıtay'ın verdiği kararla Canan Kaftancıoğlu'nun siyasi üyeliği düşürüldü ve CHP bilgilendirildi. Diğer taraftan Kaftancıoğlu kararın peşinden, 'CHP üyeliği inanç, yürek işidir, emek işidir. O inanç, yürek, emek bizde oldukça gerisi teferruattır…' açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun siyasi üyeliği, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın almış olduğu kararla düşürüldü ve CHP Genel Merkezi’ne bildirildi.

İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu davasında Yargıtay 3. Dairesi, beş farklı suçtan üçünün onanmasıyla siyasi yasak getirilmesi ve 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasına karar vermişti. Canan Kaftancıoğlu, Silivri Cezaevi’ne gönderilmiş, sonra denetimli serbestlik ile bırakılmıştı.

Siyasi parti üyeliği düşürüldü

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, yerel mahkemenin Türk Ceza Yasası’nın 53. maddesine göre “Parti yöneticisi olmasına kısıtlama” kararını onayarak siyasi parti üyeliğini düşürdü.

Kaftancıoğlu açıklama yaptı



Siyasi parti üyeliği düşürülen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ilk açıklamasını yaptı. Açıklamasında şunlara yer verdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi hukuk bürolarında değil, Kuvayi Milliye ruhu ile savaş meydanlarında kurulan bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi inanç, yürek, emek işidir. O inanç, yürek, emek bizde olduğu sürece gerisi teferruattır. Ne demiştik? Korkunun ecele faydası olmayacak!”