Canan Karatay veganları hedef aldı: Kansız, spermsiz

TAKİP ET

Canan Karatay, beslenme ve sağlıklı yaşam konusunda yaptığı açıklamalarla sık sık gündem oluyor. Özellikle veganları eleştiren Canan Karatay, bu defa iyiden iyiye gemileri yaktı. Canan Karatay'ın vegan açıklaması bir çok kişiyi kızdırdı.

Reklam
Reklam

Canan Karatay, hem diyet tavsiyeleri hem de sağlıklı yaşam önerileri ile sık sık gündeme geliyor. Özellikle ekmek ve zeytinyağı konusunda yaptığı açıklamalar uzun süre konuşulan ünlü doktor, son olarak yaptığı vegan açıklaması ile ise sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Canan Karatay, veganlar için “kansız, spermsiz, yorgun” ifadelerini kullandı.

Ünlü doktor Canan Karatay, veganları hedef aldı. Veganların sağlıklı bir hayat yaşamadığını söyleyen Canan Karatay, bu tür bir hayat yaşayanların ömrünün kısa olduğunu, hastalıklı ve kansız olduklarını iddia etti. Canan Karatay, vegan bir beslenme biçimi benimseyen gençlerin ise menopoza girdiğini ve spremlerini de azaldığını dile getirdi.

Vegan beslenme her geçen gün artıyor

Canan Karatay, Posta gazetesine verdiği röportajında veganları eleştirdi. Veganlığın büyük bir plan olduğunu düşündüğünü söyleyen Karatay, bunun insanları kontrol altına almak için bir yöntem olduğunu dile getirdi. İnsan vücudunun yalnızca tahıl ya da yeşillik yiyerek yaşayamayacağını söyleyen Canan Karatay, bu sebeple veganların kısa ömürlü, hastalıklı ve kansız olduğunu ifade etti.

Veganlık kandırmacadır

Vejetaryanlık için aynı şeyi düşünmediğini söyleyen Canan Karatay, 1950’li yıllarda vaganlık ile ilgili yanlış bilgilerin ortaya çıktığını belirterek, “Veganlık beyni çalıştırır” sloganıyla bu akımın başladığını ve bunun bir yalan olduğunu dile getirdi. Veganlık nedeniyle 25-30 yaşlarında gençlerin regl düzeninin bozulduğun, erkeklerin spermlerinin azaldığını ve 30 yaşında menopoza girdiklerini belirten Karatay, eskiden kadınların çok önemli bir sağlık problemi yoksa 50 yaşında bile doğurduğunu, ancak bozulan beslenme düzeni nedeniyle artık bunun pek mümkün olmadığını dile getirdi.