Cannes'te 8 dakika ayakta alkışlandı! Selin Yeninci fırtınası…

TAKİP ET

Selin Yeninci, Hakan Yıldırım'ın tasarladığı pudra mavisi elbise ile Cannes'da galaya katıldı. Yeninci, 'Rol aldığım filmle burada olmak benim için çok önemli ve mutluluk verici. Oyunculuk adına gösterdiğim titizliğin ve çabanın karşılığını aldığımı düşünüyorum' sözleriyle yaşadığı sevinci ifade etti.

Reklam
Reklam

Selin Yenici, bu sene Türk Sineması’nın Cannes’da kırmızı halıdaki temsilcisi oldu. Film Festivali’nde gösterimi gerçekleştirilen Emin Alper’in ‘Kurak Günler’ filmi için Cannes’da bulundu. Kırmızı halıda Hakan Yıldırım’ın tasarladığı pudra mavisi elbise ile büyük beğeni topladı.

8 dakika ayakta alkışlandı

Oscar alan oyuncu Alicia Vikander’le kırmızı halıda karşılaştı ve samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Alicia Vikander, Yeninci’nin oynadığı ‘Kurak Günler’e dair bilgi aldı. Yönetmen Emin Alper ve ekiple birlikte Holly Spider filminin galasına katılan Selin Yeninci, dün sabahta kendi oynadığı ‘Kurak Günler’ isimli filmin prömiyerine katıldı. Seyircinin çok ilgi gösterdiği filmde tam 8 dakika ayakta alkışlandı.

‘Oynadığım filmle burada yer almak mutluluk verici’

Selin Yeninci, Cannes’da yapımcı ve yönetmenlerden övgü alarak gördüğü ilgi karşısında mutluluğunu şu sözlerle ifade etti; “Oynadığım filmle burada yer almak çok önemli ve mutluluk verici. Oyunculuk için gösterdiğim titizlik ve çabanın karşılığını almaya başladığımı düşünüyorum.”



Selin Yeninci Kimdir?

Selin Yeninci, 16 Ocak 1988 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İzmir Atatürk Lisesi’nde tiyatro bölümü başkanı olmuş ve ardından 2011 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun olmuştur. Mezuniyetiyle birlikte Haluk Bilginer ile Oyun Atölyesi’nde Macbeth Don Juan’ın Gecesi’yle kariyerine profesyonel oyunlarla giriş yapmıştır. Vicdan dizisinde yer almış, 2012 yılında İstanbul Halk Tiyatrosu’na girmiştir. Kaçın Kurası ve Ah Neriman isimli dizilerde rol almış; Toz Ruhu, Olur Olur filmlerinde rol almıştır.

Tatlı Küçük Yalancılar, Yüz Yüze, Avlu, Bir Zamanlar Çukurova, İlk ve Son oynadığı diğer yapımlardır. Son olarak ‘Annenin Sırrıdır Çocuk’ dizisinde Meryem rolünü canlandırıyor.