Canva uygulaması nedir, nasıl kullanılır? Canva ne işe yarıyor, özellikleri nelerdir?

TAKİP ET

Canva, ücretsiz bir web tasarım uygulamasıdır. Uygulama, infografik, poster, sosyal medya gönderisi, sunum, davetiye, kart ve reklam gönderileri gibi pek çok şeyi profesyonel olarak hazırlama konusunda yardımcı oluyor. İçinde yüzlerce tasıarım yer almaktadır. Birçok farklı tasarım seçeneğine sahip olduğu için kullanıcılar çeşitli tasarımlar ortaya çıkarabiliyor. 

Uygulamanın en belirgin özelliği sürükle bırak tasarım ara yüzüdür. Bu özelliğiyle tasarım konusunda çok bilgisi olmayan kişiler dahi muhteşem tasarımlara imza atabilir. Canva'da tasarım yapılırken bu süreç kişileri zorlamaz. Uygulamada bulunan hazır temaların sayesinde istediğiniz tasarımları kolaylıkla oluşturmanız mümkündür.
Uygulama ücretsizdir ve farklı dosya türlerinde video kaydı yapılabilir. Ses doğrudan bir kaynaktan ya da mikrofondan eklenebildiği gibi son sürümler otomatik olarak popüler barındırma sitelerine yüklenebiliyor.Gerçek zamanlı düzenleme özelliklerine de sahip olan uygulama, kullanıcılarının yakalama esnasında basit efektler ya da metin eklemelerine de imkan tanıyor.
Canva uygulaması ücretli mi?
Canva web tabanlı tasarım uygulamasıyla ücret ödemeden farklı tasarımlar oluşturarak düzenleyebilirsiniz. Canva uygulamasını yüklemek için https://www.canva.com adresine giriş yapabilirsiniz.

Canva uygulaması tasarım oluşturma 
Uygulamanın ana sayfasında önerilmiş olan şablonlardan, arama kısmından şablon araması yaparak ya da sağ üst kısımda yer alan tasarım oluşturma seçeneği ile tasarım oluşturma işleminizi başlatabilirsiniz.
Tasarımlarınızı kaydetmek için yeşil renkteki tamamla seçeneğini seçerek bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz. Sol bölümdeki hazır şablonlar tasarıma uygulanıp üstünde düzenlemeler yapılabiliyor. Sol bölümde yer alan menülür arasında tasarımda ihtiyaç duyacağınız fotoğraf, bileşen, yazı vb. eklemelerinizi yapabilirsiniz.
Tasarımınızı bitirdikten sonra sağ üst kısımda yer alan indir seçeneğini seçip bilgisayara indirme işleminizi yapabilirsiniz. 

canva uygulaması nedir canva uygulaması ücretli mi