Cari hesap mutabakat formu nasıl hazırlanır? Cari hesap mutabakat formu nedir? Cari hesap mutabakat formu örneği

TAKİP ET

İşletmelerin, firmalar ve müşterileri ile yapmış oldukları satışların takibi ve kontrolü için düzenlediği evrağa cari hesap mutabakat formu denir. Bu konu hakkında bilgi almak isteyen kişiler internette araştırma yağmaya başladı. Peki, Cari hesap mutabakat formu nasıl hazırlanır? Cari hesap mutabakat formu nedir? Cari hesap nedir? Cari hesap mutabakat formu kime verilir? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Reklam
Reklam

İşletmelerin müşteriler ile yapmış oldukları satışların takibi ve kontrolü için verilen cari hesap mutabakat formu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Cari hesap mutabakat formu hakkında bilgi almak isteyen pek çok kişi araştırma yapmaya başladı. Bu formun ne olduğu, kimlere verildiği, nasıl hazırlandığı gibi pek çok konu merak ediliyor. İki firmanın ya da işletme/müşteri arasında bulunan anlaşmaya göre hazırlanan form belgesi ile hesapların birbirleriyle tutup tutmadığı kontrol edilir, bir sorun varsa hemen çözülür. Peki, Cari hesap mutabakat formu nasıl hazırlanır? Cari hesap mutabakat formu nedir? Cari hesap nedir? Cari hesap mutabakat formu kime verilir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

 



Cari Hesap Mutabakat Formu Nedir?
Cari hesap mutabakat formu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Cari mutabakat formunun ne olduğu, kimlere verildiği de araştırılan konular arasında yerini alıyor. İşletmelerin, firmalar ve müşterileri ile yapmış oldukları satışların takibi ve kontrolü için düzenlediği evrağa cari hesap mutabakat formu denir. İki firmanın ya da işletme/müşteri arasında bulunan anlaşmaya göre hazırlanan form belgesi ile hesapların birbirleriyle tutup tutmadığı kontrol edilir, bir sorun varsa hemen çözülür.

 


Cari hesap mutabakat formu hazırladıktan sonra karşı firmaya ya da müşteriye gönderilir. Belgeyi kontrol eden firma ya da müşteri onay verdiği taktirde imzalar ve kaşeleyip tekrardan formu ilgili firmaya iletir. Cari hesap mutabakat formu kullanımı ticari anlaşmalarda çok önemlidir. Bu nedenle bu belgenin özen gösterilip, dikkatli şekilde hazırlanması gereklidir. Hazırlanacak olan cari hesap mutabakat formunun ticari anlaşmayı yapacak iki tarafında onayından geçmesi gerekmektedir. 

 

 


Mutabakat Formu Çeşitleri Nelerdir?
İşletmelerin, firmalar ve müşterileri ile yapmış oldukları satışların takibi ve kontrolü için düzenlediği evrağa cari hesap mutabakat formu denir. Ticari anlaşmalar için önemli olan bu belge dikkat edilerek ve özenli bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Bu belgenin çeşitleri de vardır. Mutabakat formu çeşitleri birçok kişi tarafından merak edilmektedir. 3 farklı mutabakat formu çeşidi bulunmaktadır. Bu mutabakat çeşitlerinin neler olduğu da araştırılıyor. Mutabakat çeşitleri şu şekildedir:

Olumsuz (negatif) Mutabakat Formu

Olumlu (pozitif) Mutabakat Form

Bakiyesiz Mutabakat FormuTürk Ticaret Kanunu 94. Maddesine göre mutabakat formunda belirtilen maddelere uymama durumunda ticari anlaşmada bulunan taraflar 1 ay içinde resmi itirazı yapması gerekmektedir. Bu sürenin geçmesi durumunda itiraz kabul edilmeyecek olup anlaşma o şekilde devam edecektir.

 

 



Cari Hesap Mutabakat Formu Örneği
Cari hesap mutabakat formu araştırılırken bu formun nasıl hazırlanması gerektiği de merak ediliyor. Form içerisinde vergi numarası, işlem tarihleri, borç ve alacak bakiye tutarları, karşı tarafın aynı şekilde bilgileri yer almalıdır. Her iki tarafta imza ve kaşe ile beraber belgenin onayını gerçekleştirmelidir. Ticari işlerde son derece önemli olan bu belge hazırlanırken dikkatli ve özenli olunması gerekmektedir. Yapılacak yanlışlıklar sizi olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle bu belgenin doldurma işlemini dikkatli yapmanızda fayda var.
Mutabakat formu örneğini ticari anlaşmayı yapacak firmaların bilgileri ile doldurup gerekli imza ve kaşe işleminden sonra resmi şekilde kullanabilirsiniz. Dipnot: Anlaşma öncesi muhasebesiniz ve avukatınızdan onay almayı unutmayın.

 

 

Cari Hesap Mutabakat Formu Örneği

 


Tarih: 12 Şubat 2022

 


Sayın; ……………………………………………………………………. / Vergi Numarası Yazılmalıdır

 


Konu : Hesap Mutabakatı

 


00.00.2021 tarihi itibariyle şirketimizdeki cari hesabınız;
Son İşlem Tarihi Borç Bakiye Alacak Bakiye

 


Bakiye vermektedir.

 


Mutabık olup olmadığımızı TTK Md. 94 hükümleri gereği bildirmenizi rica ederiz.

 


Saygılarımızla


Kaşe İmza

 

 

 

 

 

 


NOT:
1- Mutabakat veya itirazınızı BİR AY içinde TTK. Md 94 hükümlerine uygun olarak bildirmediğiniz takdirde mutabık sayılacağınızı belirtiriz.
2- Bakiyede mutabık olmadığımız takdirde tüm hesap dönemlerine ait hesap ekstresinin gönderilmesini rica ederiz.

 

 


Sayın; ……………………………………………………………………. / Vergi Numarası Yazılmalıdır

 


Son İşlem Tarihi Borç Bakiye Alacak Bakiye

Bakiye vermektedir.

 


............................................. TL bakiye ile mutabık OLDUĞUMUZU/OLMADIĞIMIZI bildiririz.
   

 


Saygılarımızla,    



Kaşe imza

Cari hesap mutabakat formu nasıl hazırlanır Cari hesap mutabakat formu Cari hesap mutabakat formu nedir Cari hesap mutabakat formu örneği