Çat kapı gelen misafire şipşak poğaça tarifi! Hem de puf puf, yumuşacık…

TAKİP ET

Hiç beklemediğiniz bir anda misafiriniz çıkıp geldiğinde ya da işten gelip hazırlık yapmaya fazla vaktiniz olmadığında bu tarif tam size göre. Kağıt kalemleri çıkarın, tarif defterinizin ilk sayfasında yer verin!

Puf puf yumuşacık poğaça sevenlere efsane bir tarif ile geldik. Çok fazla vakit almayan, yapımı oldukça kolay olan bu poğaça tarifini sizler için en basit şekle indirgeyerek derledik. İşte puf puf şipşak kabaran poğaça tarifi…

Gerekli malzemeler

42 gramlık 1 paket yaş maya

1 bardak ılık süt

1 bardak ılık su

1 bardak sıvı yağ (bardaklar 200 mL’lik 1 su bardağına denk olmalı)

2 yemek kaşığı toz şeker

1 tane yumurta

2 çay kaşığı tuz

5-6 bardak un

Üzeri için gereken malzemeler

Yumurta sarısı

Susam

Yapılışı

ılık süt, ılık su, yumurta, yaş mayayı bir kabın içerisine alarak maya eriyene kadar karıştırın, ardından karışıma tuzu ilave edin ve azar azar unu ekleyerek karıştırın. Hamur elinize yapışmayacak bir kıvama gelene kadar unu eklemeye devam ederek güzelce yoğurun. Hamur elinize yapışmayacak kıvama ulaştığında kabınızın ağzını streç film ile sarın ya da kapaklı kutuya koyduysanız kapağını kapayarak üzerine bir sofra bezi örtün. 1 saat bekletin.

Ardından kabaran hamurunuza şekil verin, yumurta sarısını üzerine sürün ve susamı da atarak 5 dakika poğaçalarınızı dinlendirin. Poğaçalarınız dinlenirken fırının derecesini 180 olarak ayarlayın ve öncen ısıtın. Poğaçalarınızı fırına verin 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.