Çaya zam geldi! Çay fiyatları 2022

TAKİP ET

Çay fiyatlarında artış devam ediyor. Daha önce 16 Mayıs tarihinde yüzde 43.1'e yakın zam gelen çay fiyatlarında artış devam ediyor. Bugün çaya bir zam daha geldiği haberi gündeme bomba gibi düştü. Çay fiyatlarındaki yükseliş durdurulamazken gelen zammın ardından güncel çay fiyatları da merak konusu oldu.

Reklam
Reklam

Çay fiyatlarında artış devam ediyor. Daha önce 16 Mayıs tarihinde yüzde 43.1’e yakın zam gelen çay fiyatlarında artış devam ediyor. Bugün çaya bir zam daha geldiği haberi gündeme bomba gibi düştü. Çay fiyatlarındaki yükseliş durdurulamazken gelen zammın ardından güncel çay fiyatları da merak konusu oldu. Çay fiyatları artmaya devam ediyor. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından Mayıs ayında çaya yüzde 43.71 zam yapmıştı. Çay fiyatlarındaki artış devam ederken bir zam haberi de bugün geldi. 5 Temmuz 2022’den itibaren çay fiyatları yüzde 9.5 zamlandı. İşte çaya gelen zamla ilgili tüm detaylar…

Çaya Zam Geldi

Çay fiyatlarındaki artış devam ederken bir zam haberi de bugün geldi. Çay fiyatları geride bıraktığımız hafta yüzde 2.5 zamlanmıştı. 5 Temmuz 2022 Salı (bugün) ise çaya yüzde 9.5 zam geldi. Bu durumda çaya 2 aydan daha az bir sürede toplamda yüzde 61.3 zam gelmiş oldu. 

Çay Fiyatları 2022

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mayıs ayında yaş çay taban alım fiyatına dair açıklamalarda bulunmuştu. Yaş çayda geçtiğimiz yıl 3,87 TL olan alım fiyatı yüzde 73 artışla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan destekleme primi de yüzde 130,8 artışla 30 kuruşa çıkarılarak fiyat 7 TL seviyesine yükseltilmişti. 

Ağustos’ta Yeni Zam İddiası

Öte yandan çaya bugün gelen zammın ardından sektör paydaşları, Temmuz ve Ağustos aylarında çaya yeni zamların gelebileceğini iddia etti.