ÇAYKUR çay fiyatları ne kadar oldu? Kuru çaya ne kadar zam geldi?

TAKİP ET

ÇAYKUR son dakika çay fiyatları açıklaması sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaş çay alım fiyatlarına zam yapıldığını duyurmasının ardından Çaykur'un yaptığı hamle vatandaşı İsyan ettirdi. Peki, ÇAYKUR Çay fiyatları ne kadar oldu? Kuru çaya ne kadar zam geldi?

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize Artvin uluslararası Havalimanı açılışında çayı üreticilerine müjdeli haberi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında 2022 yılı yaş çay taban alım fiyatını duyururken yüzde 73'ün üzerinde bir artış yaptıklarını bildirdi.

2022 yaş çay alım fiyatı ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklaması ile birlikte geçtiğimiz yıl 3,87 lira olan yaş çay alım fiyatı 2022 yılı itibariyle 6 lira 70 kuruşa yükseldi. Ayrıca kilogram da 13 kuruş olan destekleme fiyatı ise %130'un üzerinde artışla 30 kuruşa çıktı. Destekleme ile birlikte geçen yıla oranla yaş çay alım fiyatları yüzde 75 yükselerek 7 liraya kadar çıktı.

ÇAYKUR kuru çaya zam yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması ile yaşça yapılan zammın ardından kuru çaya da zam geldi. ÇAYKUR, Özel sektöre düşük fiyatlı çay satışının da önüne geçilmesi amacıyla kuru çay zammını açıkladı. ÇAYKUR tarafından Kuruçay fiyatları yüzde 43 arttırıldı.