Cem Uzan 2023'te Cumhurbaşkanı olacağını açıkladı!

TAKİP ET

Türkiye'den hakkında açılan davalar nedeniyle kaçan Ve Fransa'da yaşamaya başlayan Cem Uzan sosyal medya hesabından bomba gibi açıklamalar yaptı. Recep Tayyip Erdoğan döneminin artık Türkiye'de bittiğini söyleyen Cem Uzan, 2023 Haziran seçimlerinde Türkiye'nin cumhurbaşkanı olacağını iddia etti.

Reklam
Reklam

Türkiye'de bir dönem genç partiyi Kuran ve seçimlere giren Cem Uzan daha sonra hakkında açılan davalar nedeniyle ülkeyi terk etmiş ve Fransa'da firari olarak yaşamaya başlamıştı. Sosyal medya hesabından zaman zaman yaptığı çıkışlarla gündeme damga vuran Cem Uzan yine bomba gibi iddialarda bulundu. Firari olmasına rağmen cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyleyen Cem Uzan, muhalefet seslenerek Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan döneminin bittiğini iddia etti. Erken seçime hayır deme çağrısında bulunan Cem Uzan, 12 ay sonra Erdoğan'ı davulla zurnayla emekli etmenin daha doğru olacağını öne sürdü.
 

Anayasayı defalarca okudum

Cem Uzan, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görev süresinin anayasaya göre 25 Haziran 2023 tarihinde sona ereceğini belirterek anayasada Erken seçim diye bir tabir olmadığını söyledi. Anayasayı baştan aşağı defalarca okuduğunu söyleyen Cem Uzan, bu konuda çok sayıda profesörle de görüştüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de 20 yıla yakın bir süredir milletin verdiği yetki ile ülkeyi yönettiğini belirterek görev süresinin dolmasına 12 ay kaldığını söyledi.
 

Recep Tayyip Erdoğan dönemi sona erecek

Muhalefete seslenen Cem Uzan, hiç kimsenin elini kolunu kıpırdatmamasını istedi. Normal sürecim beklenmesi durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaten görev süresinin biteceğini ve Erdoğan döneminin Türkiye'de sona ereceğini belirten Cem Uzan, Anayasanın 101. maddesine göre bir kişinin en fazla 2 defa cumhurbaşkanı seçilebileceğini söyledi.
 

2023'te Cumhurbaşkanı olacağım

Firari Cem Uzan'ın yaptığı açıklamada daha da ileriye giderek Haziran 2023 de Türkiye'nin cumhurbaşkanı olacağını öne sürdü. Uzan açıklamasının devamında şöyle konuştu; “Ben cumhurbaşkanı adayıyım. Haziran 2023'te Türkiye'ye cumhurbaşkanı olacağım. Bana, ‘hakkınızda kesinleşmiş hapis cezaları var' deniliyor. Diyenlere, ‘Bir dakika' deyip şu karşılığı veriyorum: Süleyman Demirel'de yasaklıydı. Başbakan, cumhurbaşkanı oldu mu? Oldu. Bülent Ecevit yasaklı mıydı? Yasaklıydı, başbakan oldu. Necmettin Erbakan yasaklıydı. Başbakan oldu. Recep Tayyip Erdoğan'da yasaklıydı, başbakan ve cumhurbaşkanı oldu mu? Oldu. Ben de yasaklıyım. Başbakan değil, cumhurbaşkanı olacağım. Yasaklar, millet oy verdiği sürece kimsenin önünde engel olmuyor.”