Cemre havaya düştü mü? Cemre düşmesi ne demek? Cemre düşme tarihleri...

TAKİP ET

2022 yılına girilmesiyle mevsim değişiklikleri üzerine cemre ne zaman düşecek sorusu sorulmaya başladı. Halk arasında bilinen cemre düşmesi baharın gelişinin habercisi olarak geldiği bilinmektedir. Havaların ısınması üzerine cemre düşmesi 2022 yılında ne zaman gerçekleşmesi merak konusu oldu. Cemre düşmesi ne demek? 2022 yılında cemre düşmesi ne zaman olacak?

Reklam
Reklam

Yeni yıla giriş yapılmasıyla ilk aylarda cemre ne zaman düşecek sorusu akıllara geldi. Doğayı renklendiren baharın gelişinin habercisi olarak bilinen cemre düşmesi ne zaman gerçekleşeceği araştırılmaktadır. Cemre düşmesi ne demek ve nasıl olur sorusunun yanıtı haberimizde yer almaktadır. Geçmişten gelen inanca göre cemre düşmesi halk arasında devam ederken yeni yıl da cemre düşmesi ne zaman gerçekleşecek? 

2022 cemre düşmesi ne zaman olacak? 

Kasım ayının günlerinin 100.gününden 5 gün sonra cemre düşmesi başlamaktadır. Cemre düşmesi 1 hafta aralıklarla havaya, suya ve ardından da toprağa düşmektedir. Gerçekleşen bu 3 olayın ilki 19-20 Şubat arası, ikincisi 26-27 Şubat ve sonuncusu ise 5-6 Mart tarihinde toprağa düşmektedir. Cemrenin düşmesi, baharın gelişinin habercisi ve havaların ısınmasına da yol açmaktadır. 

Cemre düşmesi ne demek? 

Baharın gelişinin habercisi olan cemre düşmesi 2022 yılında ne zaman gerçekleştiği merak konusu oldu. Akıllarda bulunan cemre düşmesinin ise ne olduğu sıkça araştırılmaktadır. Halk arasında bilindiği gibi cemre düşmesi havaların ısındığı anlamına gelmektedir. 

Cemrenin dil bilgisi anlamı, ateş, kor anlamına gelmektedir. Cemre her yıl ilk olarak Şubat ayında düşmeye başlar. Havaya, suya ve toprağa sıralamasıyla düşmektedir. Bahar bayramı nevruzun yaklaştığına da işaret etmektedir. Cemre düşmesi sonrası hayvanları otlatmak için dışarı çıkabileceği anlamında gelmektedir. 

cemre ne zaman düştü cemre düşmesi ne demek cemreye nereye düştü