Cemre Uçaryılmaz kimdir, neden öldü? Cemre Uçaryılmaz kaç yaşında, ne kanseriydi?

TAKİP ET

Kansere karşı verdiği mücadele ve daha önce 2 kez kansere karşı mücadelesini kazanan Cemre Uçaryılmaz'dan herkesi üzen bir haber geldi. Hayata sıkı sıkı tutunması ve daha önce 2 kez kansere karşı mücadelesini kazanmasıyla hafızalara kazınan Uçaryılmaz, hastalığın üçüncü defa nüksetmesi sonucunda tedaviye başlamıştı. Cemre'den maalesef acı haber geldi.

Reklam
Reklam

Kansere karşı verdiği mücadele ve daha önce 2 kez kansere karşı mücadelesini kazanan Cemre Uçaryılmaz’dan herkesi üzen bir haber geldi. Hayata sıkı sıkı tutunması ve daha önce 2 kez kansere karşı mücadelesini kazanmasıyla hafızalara kazınan Uçaryılmaz, hastalığın üçüncü defa nüksetmesi sonucunda tedaviye başlamıştı. Cemre’den maalesef acı haber geldi. Hücresel ve moleküler tıp alanında yüksek lisans yapan Cemre Uçaryılmaz, daha önce 2 defa kanseri yenmişti. Hastalığının üçüncü defa nüksetmesi sonucunda tedaviye başlayan Cemre Uçaryılmaz, 10 Temmuz günü hayatını kaybetti. Peki, Cemre Uçaryılmaz kimdir* Cemre Uçaryılmaz ne kanseriydi? Cemre Uçaryılmaz kaç yaşında? İşte tüm merak edilenler…

2 Kez Kanseri Yendi

27 yaşında başarılı bir öğrenci olan ve hücresel ve moleküler tıp alanında yüksek lisans yapan Cemre Uçaryılmaz, daha önce 2 kez kanser hastalığına yakalanmış ve 7 ameliyat, 5 kemoterapi ve 37 radyoterapi seansı almıştı. Daha önce 2 kez kanserle mücadelesini kazanan Uçaryılmaz, üçüncü kez hastalığının nüksetmesi sonucunda tekrar tedaviye başladı. Üçüncü kez hastalığının nüksetmesi sonucunda tekrar tedaviye başlayan başarılı öğrenciden acı haber geldi.

Cemre Uçaryılmaz Kimdir?

Balıkesirli merhum doktor Yücel Uçaryılmaz ile öğretmen Figen Uçaryılmaz’ın kızı olan 27 yaşındaki Cemre Uçaryılmaz, Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden mezun oldu. Koç Üniversitesi’nde hücresel ve moleküler tıp alanında yüksek lisans yapan Cemre, 2 defa yakalandığı kanser hastalığını yenerek okulunu onur derecesiyle bitirdi. Kemik kanserine yakalanan ve hastalıkla verdiği mücadeleyi kazanan Cemre, kanser hastalarına umut olarak çalışmalar yapmaya başladı. ‘Bir Genetikçinin Dünyası’ isimli bloğu ile tanınan Cemre Uçaryılmaz, ABD’de doktora yapmaya hak kazandı. Geride bıraktığımız Şubat ayında hastalığı üçüncü kez nükseden Cemre, tekrar tedavi görmeye başladı. Maalesef 10 Temmuz 2022’de Cemre Uçaryılmaz’dan acı haber geldi. Genç ve başarılı bir öğrenci olan Cemre, 2021 yılının Aralık ayında hastalıkla mücadelesi sırasında hep yanında olan ve kendisini hiç yalnız bırakmayan, 2 defa kanseri onunla yendiğini söylediği Umut Metin ile nikah masasına oturmuştu.