Cenk Tosun yıllar sonra yeniden Beşiktaş'ta

TAKİP ET

Ünlü futbolcu Cenk Tosun, yıllar sonra evine geri döndü. Everton takımı ile sözleşmesi sona eren Yıldız futbolcu Beşiktaş kulübüne imza attı.

Reklam
Reklam

Yıldız futbolcu Cenk Tosun, Everton Kulübü ile sözleşmesi sona erdikten sonra bonservisini eline almış ve hiçbir takıma imza atmamıştı. Beşiktaşlı taraftarların da heyecanla beklediği o transfer gerçekleşti. 31 yaşındaki futbolcunun transferi Beşiktaş tarafından resmen duyuruldu. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada "Yuvana hoş geldin Tosun Paşa" denildi.

Cenk Tosun evine geri döndü

Yıldız futbolcusu Cenk Tosun Eintracht Frankfurt altyapısında yetişmiş, Gaziantepspor, Beşiktaş, Everton ve Crystal Palace takımlarında forma giymişti. 2014-2015 sezonunda bedelsiz bir şekilde Beşiktaş'a gelen Cenk Tosun, 2018 yılının sonuna kadar forma giydiği kulüpten 22 milyon 500 bin bonservis bedeli karşılığında Everton’a transfer olmuştu. Cenk Tosun bu transferi ile siyah-beyazlı kulübe rekor para kazandırmıştı.

4 kez kupa kaldırdı

Beşiktaş'ta 2 sezon oldukça başarılı bir performans gösteren Cenk Tosun, siyah-beyazlı kulüpte 3 Süper Lig şampiyonluğu ve bir Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu olmak üzere toplam 4 kupa kaldırdı.

Beşiktaş forması ile 145 maça çıkan 31 yaşındaki Yıldız futbolcu 67 gol atarken 14 asist yaptı.