Cep Bank nasıl kullanılır? Cep Bank limiti ve kullanım şartları

TAKİP ET

Bankalara gitmeden para havalesi kolay hale geldi. Son zamanlarda gündemde olan Cep Bank sistemi nedir? Kişiler bankalar aracılığıyla istediği kişiye kolaylıkla para gönderebilmektedir. ATM'den cep telefonuna para göndermek nasıl oluyor? Cebe havale nasıl yapılır? Cep Bank nedir? Cebe havale hakkında detaylar...

Reklam
Reklam

Birçok vatandaş için kolaylık olan Cep Bank ihtiyaç duyulan sistem olmaya başladı. Cep telefonu ile kolay para gönderme nasıl yapılır sorusuna vatandaşlar yanıt aramaktadır. Para göndermek bu kadar kolay olmamıştı. İşte Cep bank hakkında merak edilenler haberimizde. Cep Bank nedir? Cep Bank nasıl yapılır? 

Cebe havale iptal edilir mi? 

Cebe havale yapanlar bir süre sonra işlemi iptal etmek isteyebilir. İptal işlemi gerçekleştirmek isteyenlerin bankanın müşteri hizmetlerini araması gerekmektedir. Karşı taraf parayı çekmeden iptal işlemi gerçekleştirmek mümkündür. 

Cebe havale iptal etmek için;

Para transfer işlemleri bölümüne girilmelidir.

Cep bank transfer seçeneği seçilmelidir.

Cebe havale yapılmak istenen alıcının cep telefon numarası ve TC kimlik bilgileri yazılarak transfer edilmek istenen tutar girilir.

Transfer miktarı bankaların belirlediği günlük işlem limitlerine göre girilir.

Transfer işlemlerinin tamamlanması ardından bir süre geçtikten sonra sistem kod gönderir. Bu kod aynı zamanda alıcı telefonuna kısa mesaj olarak da gelir.

Alıcılar aynı bankaların başka ATM’lerine giderek kartsız işlemler menüsünden gönderilen parayı çekebilir.

Bazı bankalardaysa işlem limitleri mevcuttur. Mesai saatleri içinde işlem yaptıran bankalar da vardır. Limitler müşteri hizmetleri aranarak güncellenebilir.
Para gönderme işlemlerinde limit var mı? 

Haftalık en çok 1000 TL, en çok 4 işlem,

Günlük en çok 500 TL, en çok 2 işlem,

Aylık en çok 1500 TL ve en çok 6 adet işlem

Cep bank kullanımı nasıldır? 

 Cebe havale limiti de günlük, aylık ve haftalık işlemlerde sınırlar olarak belirlenmiştir. Cepbank sistemlerinde para transferleri yapılırken de düşük rakamlarda olsa komisyonlar ödenir. Bazı bankalar komisyon almamaktadır. Hesaba gelen paraların vaktinde alınması gerekmektedir.

cep bank nedir cep bank nasıl yapılır cep bank limiti nedir cep bank iptali