Çeşme'deki yangın Rüzgar Enerji Santrallerini tehdit ediyor

TAKİP ET

İzmir'in Çeşme ilçesinde makilik alanda başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor. Rüzgârında etkisi ile yangın geniş bir alana yayılırken bölgede bulunan rüzgâr enerji santrallerini tehdit etmeye başladı. Yangın sebebiyle İzmir Çeşme otoyolu Uzunkuyu mevkii de trafiğe kapatıldı. Diğer yandan Çeşme'de çıkan orman yangını ile ilgili yedi kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Son dakika haberi… İzmir’in Çeşme ilçesinde Kutlu Aktaş barajı yakınlarında bulunan makilik alanda bugün öğle saatlerinde orman yangını başladı. Yangın rüzgârında etkisiyle kısa bir süre içerisinde geniş bir alana yayılırken çok sayıda ekip yangına müdahale etmeye başladı. İzmir orman bölge müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi devam ederken alevlerin rüzgâr enerji santralleri ne yaklaştığı öğrenildi. Ayrıca yangın sebebiyle İzmir Çeşme otoyolu Uzunkuyu mevkii trafiğe kapatıldı.

Yedi kişi gözaltına alındı

Diğer yandan alınan bilgiye göre bölgede bulunan bir çiftlikte çalışan işçilerin kaynak yaptığı sırada çıkan kıvılcımlar yangına sebep oldu. Bölgede soruşturma yürüten ekipler yedi işçiyi gözaltına aldı. Şiddetli rüzgârın yangının kontrol altına alınmasını engellediği öğrenilirken ekiplerin alevlerle mücadelesi hala devam ediyor.

Oto yol trafiğe kapatıldı iki site boşaltıldı

Çeşme’de çıkan orman yangını sebebiyle İzmir Çeşme Otoyolu’nun bir bölümü trafiğe kapatıldı. Güvenlik güçleri sürücüleri zeytinler gişelerinde İzmir Çeşme eski yoluna yönlendiriyor.

Yangın yavaş yavaş yaşam alanlarınıza tehdit etmeye başlarken alevlerin yaklaşması sebebiyle Ser Tur ve Özpamir siteleri boşaltıldı. Vatandaşlar evlerini terk etmek zorunda kalırken şiddetli rüzgârın da etkisiyle alevler parlıyor.

Tunç Soyer’den “Yangın kontrol altına alındı” paylaşımı

İzmir Büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak yaklaşık 1 saat önce yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Ancak Başkan Soyer kısa süre sonra yeni bir paylaşım daha yaparak Çeşme Otoyolu’nun kuzey tarafında yangını soyut Soğutma çalışmalarının sürdüğünü fakat oto yolun güney kısmına sıçrayan yangının Zeytineli çevresinde rüzgârında etkisiyle büyüdüğünü bildirdi.