Çeşme'deki yangının çıkış nedeni belli oldu! 7 kişi gözaltına alındı

TAKİP ET

Datça ilçesinde meydana gelen orman yangınıyla mücadele devam ederken İzmir'in Çeşme ilçesinden de bir yangın haberi gelmiş ve yangına müdahale başlamıştı. Makilik alanda başlayan yangınla ilgili gelişmeler yakından takip edilirken yangının nedeni belli oldu. Rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan yangınla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Datça ilçesinde meydana gelen orman yangınıyla mücadele devam ederken İzmir’in Çeşme ilçesinden de bir yangın haberi gelmiş ve yangına müdahale başlamıştı. Makilik alanda başlayan yangınla ilgili gelişmeler yakından takip edilirken yangının nedeni belli oldu. Rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan yangınla ilgili 7 kişi gözaltına alındı. Çeşme’de makilik alanda başlayan ve rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan yangının Rüzgar Enerji Santralleri’nin etrafını sardığı ve alevlerin İzmir-Çeşme Otoyolu’na kadar ulaştığı bilgisi paylaşılmıştı. Yangına müdahale tüm hızıyla sürerken söz konusu yangının çiftlikte çalışan işçilerin kaynak yaparken oluşturduğu bir kıvılcımdan çıktığı öğrenildi. Yangınla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Yangına Müdahale Devam Ediyor

İzmir’in Çeşme ilçesinde makilik alanda bugün saat 13.30 sularında çıkan yangın, şiddetli rüzgarla birlikte hızla büyüyerek geniş bir alana yayıldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. 3 uçak ve 6 helikopterle havadan, 4 dozer ve 6 arazözle karadan müdahalenin sürdüğü yangınla ilgili tüm gelişmeler yakından takip ediliyor. Rüzgarın etkisiyle giderek büyüyen alevlerin Rüzgar Enerji Santralleri’nin de etrafını sardığı ve İzmir-Çeşme Otoyolu’na ulaştığı bilgisi paylaşıldı. Yangın sebebiyle İzmir-Çeşme Otoyolu’nun Uzunkuyu mevkii trafiğe kapatıldı.

Yangının Çıkış Nedeni Belli Oldu

Diğer yandan Çeşme’deki yangının çıkış nedeni de merak edilirken son aktarılan bilgiye göre yangının çıkış nedeni belli oldu. Yangının, bölgede bulunan bir çiftlikte çalışan işçilerin kaynak yaparken çıkarttığı kıvılcım sebebiyle çıktığı öğrenildi. Çalışma esnasında ihmalde bulunan ve yangının meydana gelmesine sebep olan kişiler hakkında adli işlem başlatıldı. 

7 Kişi Gözaltında

Çeşme’de meydana gelen yangını söndürme çalışmaları devam ederken yangının bir çiftlikte çalışan işçilerin kaynak yaptığı esnada çıkarttığı kıvılcım sebebiyle başladığı aktarılmıştı. Olayla ilgili 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.