Çeşme yangını hala devam ediyor! Rüzgar tribünleri yangını büyütüyor

TAKİP ET

İzmir Çeşme'de çıkan orman yangınında 2. Gün başladı. Yangın Karaköy Mahallesi Karahisar mevkii ve Ovacık bölgesinde kısmi olarak kontrol altına alındı. Ancak bölgede bulunan rüzgar tribünleri nedeniyle yangına müdahale zorlaşıyor.

Reklam
Reklam

İzmir’in Çeşme ilçesinde dün öğlen saatlerinde başlayan orman yangınında 2. Güne girildi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, makilik alanda başlayan ve rüzgarın da etkisi ile hızla yayılan orman yangınına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Köşger, geniş alana yayılan yangının bazı bölgelerde kısmi olarak söndürüldüğünü belirtirken ekiplerin soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Helikopterle inceleme yaptı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Çeşme’de yangın bölgesinde helikopterle incelemelerde bulundu. Urla’ya bağlı Zeytineli Mahallesi'nde basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Köşger, yangına 4 uçak, 7 helikopter ve 117 araçla müdahale edildiğini belirterek 750’den fazla personelin de görev aldığını dile getirdi.

Zeytineli-Karaköy arasında başlayan yangına ekiplerin 9 dakika içinde müdahale ettiğini belirten Vali Köşger, hala müdahalenin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Kısmi kontrol altına alındı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, bölgede bütün olumsuz koşullara ve şiddetli rüzgara rağmen hem Ovacık'taki hem de Zeytineli-Karaköy arasında yangının kısmi kontrol altına alındığını belirtirken soğutma çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi. Köşger, Çeşme’de hem havadan hem de karadan soğutma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, herhangi bir parlamaya karşı bütün araçların sahada çalışmalarının süreceğini dile getirdi.

Risk hala devam ediyor

Vali Köşger, hala bölgede riskin devam ettiğini belirterek Meteorolojik verilere göre bugün bölgede 10.00 ile 11.00 saatleri arasında şiddetli rüzgar bekendiğini belirtti. Bu sebeple ekiplerin bölgede kalmaya devam edeceğini belirten Köşger, vatandaşların da bu konuda dikkatli olmalarını istedi.

Yangında zarar gören ormanlık alanlara bundan sonrasında ne olacağı konusunda da bilgi veren Köşger, bölgede ağaçlandırma çalışması yapılacağını dile getirdi.

Rüzgar türbinleri zarar görmedi

Bölgede bulunan Rüzgar türbinlerinin durumuna ilişkin de konuşan Vali Köşger, havadan da kontrol ettiğini, rüzgar tribünlerinde zarar olmadığını ifade etti. Bölgede çok sayıda rüzgar tribününün bulunduğunu bunun da havadan müdahaleyi zorlaştırdığını söyledi.