CEV Şampiyonlar Ligi'nde Şamypiyon VakıfBank oldu! Tarih yazdılar!

TAKİP ET

CEv Şampiyonlar Ligi finalinde VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, İtalyan temsilcisi Imoco Conegliano'yu yenerek 5. kez şampiyon oldu. Şampiyonlar Ligi'nde en fazla şampiyonluk alan takım olarak tarih yazdı. İşte detaylar…

Reklam
Reklam

CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali’nde VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, İtalya’nın Imoco Volley ekibini 3-1 yendi ve 2021-2022 sezonu şampiyonu oldu.

VakıfBank, tempolu şekilde başladığı karşılaşmanın ilk setinde 3-0 öne geçmişken, Imoco Volley ise sonrasında Egonu’nun vermiş olduğu mücadele ile 13-9 olarak üstünlüğü ele aldı. VakıfBank, Haak, Guimaraes ve Zehra Güneş ile aldığı sayılar ile ağrılığını koydu ve seti 25-22 aldı ve 1-0 öne geçti.

İkinci sette ilk bölümde sayılar karşılıklı olarak ilerlerken, VakıfBank, Guimaraes ve Hakk’ın etkisi ile 13-7 öne geçti. İtalyan ekibi oyunu bırakmadı ve De Kruijf, Egonu ve Wolosz’in etkili olduğu sayılar ile 16. sayıda beraberliği ele aldı. VakıfBank, rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve Bartsch-Hackley ve Haak’ın sayıları ile tempoyu arttırarak 25-21 olarak seti kazandı ve 2-0 öne geçti.

Üçüncü set çekişme ile başladı ve ilk bölümü 10-10  berabere giderken, VakıfBank, Hakk’ın sergilediği üstün performans ile skoru 15-11 yaparak üstünlüğü ele aldı. Imoco Volley ise Egonu’nun performansı ile oyunu bırakmadı ve seti 25-23 yaparak 2-1 öne geçti.

Imoco Volley, dördüncü sete etkili olarak başladı ve Egonu’nun sayıları ile 8-3 öne geçti ve VakıfBank bir mola aldı. Hakk, Ogbogu ve Guimaraes’in elde ettiği sayılar ile VakıfBank toparlandı ve skoru önce 10-10 olarak eşitledi sonrasında da 15-13 öne geçti. Imoco Volley, Egonu yorulduğu için enerji kaybetti ve VakınBank, Guimaraes ve Zehra Güneş’in sayılarıyla son bölümde seti 25-21 yaptı ve maçı 3-1 kazanarak şampiyonluğu aldı.