Ceza sebebiyle Pitbull cinsi köpeğini kendi elleriyle teslim etti

TAKİP ET

Yasaklı türlerin çip takılarak kayıt altına alınması belirtilen sürenin 14 Ocak'ta dolmasıyla ceza alacak kişilerin ödeyeceği tutar 11 bin TL'den başladığı belirtildi. Yasaklı türlere yönelik denetimler sıklaşırken, Elazığ'da çocuk parkında pitbull cinsi köpeği ile gezen bir genç ekipleri görünce 'ben cezayı ödeyemem' diyerek köpeğini yetkililere teslim etti.

Reklam
Reklam

Elazığ'nın Kırklar Mahallesi'nde yaşayan bir genç bölgede bulunan bir çocuk parkına pitbull cinsi köpeği ile gelince bir vatandaş tarafından ihbar edildi.
Yapılan ihbar sebebiyle olay bölgesine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı HAYDİ ekibi parka geldi.

Ekipleri karşısında gören pitbull sahibi M.E., önce köpeğini teslim etmek istemedi. Uzun süre direnen M.E isimli vatandaş 14 bin 982 lira ceza kesileceğini duyunca köpeğini kendi elleriyle belediye aracına yükledi.
"DIŞARDA ÇOCUKLAR VAR" DİYEREK TESLİM ETTİ
Öte yandan Doğukent Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde pitbull besleyen Umut Vural ise HAYDİ ekibini arayarak köpeğini teslim etmek istediğini bildirdi. Bunun üzerine eve giden HAYDİ ve belediye ekipleri, köpeği gerekli işlemleri yaparak teslim aldı. Toplanan köpekler, Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Bakım Evi'ne götürüldü.

"BİRİNE SALDIRABİLİR O NEDENLE TESLİM ETMEK İSTİYORUM"
Köpeğini kendi elleriyle teslim eden Umut Araş, "Köpeğin belli bir yaştan sonra sahibine de saldırdığı söyleniyor. Sonuçta dışarıda çocuklar var. Köye gönderiyorum, orada gezenler oluyor. Birine saldırabilir. O nedenle teslim etmek istiyorum. Ortalığa salmak yerine teslim etmek en iyisi olur" dedi.
 

Pitbull Ceza