Cezaevi Kurban Bayramı açık görüş günleri belli oldu

TAKİP ET

Cezaevlerinde Kurban Bayramı açık görüş tarihleri merak ediliyordu. Bugün adalet bakanı Bekir Bozdağ'ın imzası ile başsavcılıklarına gönderilen genelde ile cezaevi açık görüş günleri belli oldu. Cezaevlerinde Kurban Bayramı dolayısı ile açık görüşler 11-15 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Reklam
Reklam

Adalet bakanı Bekir Bozdağ imzası ile 81 ilde Cumhuriyet başsavcılıklarına Kurban Bayramı açık görüş Genelgesi gönderildi. Genelgeye göre kurban bayramında cezaevi açık görüşleri 11-15 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Görüş süreleri de genelde de belirtildi

Yayınlanan genelgeye göre açık görüş süreleri Yetişkin ve genç hükümlü, hükümözlü ve Tutuklular için yarım saatten az ya da bir buçuk saatten fazla olamayacak. Ayrıca çocuk hükümle, hükümözlü ve Tutuklular için bir saatten az ve üç saatten fazla görüş izni verilmeyecek. Görüş saatleri ise  09.00-17.00 saatlerinde gerçekleşecek. Görüşmenin fiilen başladığı andan itibaren ziyaret süresi de işlemeye başlayacak.

Ceza alan hükümlüler yararlanamayacak

Ayrıca Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre açık görüş izninden ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma ve hücreye koyma şeklinde disiplin cezası alan ve bu cezaları infaz edilen Tutuklular yararlanamayacak.