Cezmi Baskın kimdir, hangi dizilerde rol aldı? Yargı dizisi Merdan kimdir?

TAKİP ET

Kanal D ekranlarının sevilen dizisi Yargı yeni oyuncularıyla heyecanları arttırmaya devam ediyor. Yetenekli oyuncu Cezmi Baskın, Merdan karakteriyle sevenleriyle buluştu. İşte Merdan kimdir sorularının yanıtı haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Kısa süre içerisinde yoğun ilgi gören Yargı dizisi başarılı oyuncu kadrosuyla beğenileri toplarken yeni katılan isimlerde merak konusu oldu. Yargı Merdan kimdir, Cezmi Baskın hakkında detaylar...

Yargı Merdan kimdir?
Savcı Ilgaz'ın dedei rolüyle ekranlara gelen Merdan, dolandırıcılık yüzünden ceza görmüştür. Hapishanede olan Merdan karakterini canlandıran isim ise Cezmi Baskın'dır.  Zamanın kabadayıları ve ardı sıra mafya dünyasıyla yakın ilişkilerde bulunmuş bir adamdır. Merdan, İstanbul’da ne olsa kim ne yapsa hepsini bilir.

Cezmi Baskın kimdir?
1949 yılında İstanbul'da hayata gözlerini açan Cezmi Baskın eğitim hayatını İstanbul da tamamlamıştır. Farkı bölümü okumasının ardından oyunculuğa atılan Cezmi Baskın amatör olarak bu işe başlamıştır. 
Ayla Algan ve Beklan Algan’ın eğitmenliğini üstlendiği LCC Language and Culture Center'da tiyatro eğitatçı, Ankara Sanat Tiyatrosu ve Devlet Tiyatroları'nda da çalıştı. Uzun yıllar çalıştığı, Ankara Devlet Tiyatroları'nda genç oyuncular yetiştirme çabalarına eğitmen olarak katıldı.

Cezmi Baskın kimdir Yargı Merdan kimdir?