Chicago Fire dizisinin konusu ve yorumu

TAKİP ET

Chicago Fire dizisinin konusu, yorumu ve daha birçok merak edilen konuların bulunduğu içeriğimiz ile sizlerleyiz. Bu inceleme yazısında Chicago Fire dizisi konusu, yorumu, incelemesi, IMDb puanı, kaç bölüm ve sezon gibi aklınıza takılacak birçok sorunun yanıtlarıyla karşılaşacaksınız.

Reklam
Reklam

Chicago Fire’a genel olarak bakıldığında baştan çıkarıcı ya da her anı dolu dolu geçiren kaliteye sahip değildir. Fakat aç kaldığımız bugünlerde ve en temelinde duygusal yoğunluk, hayata tutunma çabası, hayat karmaşası, toplumsal uyum gibi belli başlı gündelik temaları içeren göz alıcı bir içeriktir. 51 kod isimli Chicago İtfaiye İstasyonu’na hizmet veren bir grup karakterin özel yaşamlarında karşılaştıkları problemlere ek olarak istasyonun can damarı haline “insan kurtarma” görevleriyle, izleyeni heyecan silsilesinin içine hapsetmektedir.


Chicago Fire dizi yorumu 

Dizinin temelinde çekicilik unsuru bu nokta da olaya dahil oluyor. İnsanların içerisinde yatan “kahramanlık” kavramı. Ve bu kavram, istasyona hayat veren isimlerin zaten var olan zor bir işlerinin yanı sıra dizinin genel çerçevesindeki resmi olmasına karşılık kendi aralarında yaşamış oldukları dostluk, aşk, kavgalar da işin cilvesini arttırmaya ön ayak olmaktadır.
 
Fakat, tatsız tuzsuz, eksik ya da başarısız olan noktaları da yok değildir. Hemen hemen herkesin başına gelen veya gelebilecek olan “karakterden önce söyleyeceği cümleyi tahmin etme” klişesi, Chicago Fire’da oldukça baskındır. Karakterler dinamik bir güce sahip olsa da akış içindeki alt metinler, tahmin edilebilir ve şaşırtmayan kapılara açılmaktadır.



IMDb: 8,0 

Chicago Fire dizi oyuncu kadrosu ve diğer karakterleri:

Taylor Kinney – Kelly Severide 

Christian Stolte – Randall McHolland 

Eamonn Walker – Wallace Boden 

Joe Minoso – Joe Cruz 

Randy Flagler – Capp 

David Eigenberg – Christopher Herrmann 

Jesse Spencer – Matthew Casey 

Yuriy Sardarov – Brian Zvonecek 

Anthony Ferraris – Tony 

Kara Killmer – Sylvie Brett 

Monica Raymund – Gabriela Dawson

Chicago Fire Chicago Fire dizisi Chicago Fire konusu Chicago Fire incelemesi Chicago Fire ımdb puanı