CHP'den asgari ücrete yüzde 40 zam çağrısı

TAKİP ET

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılması beklenen zamla ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Faik Öztrak açıklamalarda bulundu. CHP sözcüsü Öztrak açıklamasında asgari ücrete zam oranının yüzde 40 olması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Asgari ücrete ara Zam konusunda Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Faik Öztrak açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Yardımcısı Veli Ağbaba da Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak Asgari ücretin en az 5225 lira olması gerektiğini söylemişti. CHP sözcüsü Faik Öztrak, Asgari ücretin çok daha fazla olması gerektiğini söyledi. Faik Öztrak hükümete “asgari ücrete %40 zam yapın” çağrısında bulundu.
 

Enflasyonun altında olmamalı

CHP sözcüsü Faik Öztrak, Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak olan ara zammın enflasyon verilerinin altında kalmaması gerektiğine dikkat çekti. Asgari ücrete yaklaşık %40 Zam olması gerektiğini belirten Öztrak, 6 bin liraya kadar yükselmesi gerektiğini söyledi.
 

Açlık sınırının altına düştü

CHP sözcüsü Faik Öztrak açıklamasının devamında şu anda Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu belirterek ciddi düzeyde düşmüş durumda olduğunu söyledi. Devletin kasasında 500 milyardan fazla parası olduğunu belirten Öztrak, bir an önce hiç kimseyi bekletmeden tüm Maaşlar da ayarlama yapılması gerektiğini dile getirdi. Asgari ücrete tespit ederken Öncelikle enflasyona bakılması gerektiğini söyleyen CHP sözcüsü, Enflasyonun şu anda %35-40' artmış durumda olduğunu ve yapılacak olan zammında bunun altında kalmaması gerektiğini dile getirdi.