CHP Grup Başkanvekili Engin Altay kimdir? Engin Altay kaç yaşında kaç yaşında ve nerelidir?

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili görevinde olan Engin Altay hakkında birçok soru merak ediliyor. Engin Altay'ın biyografisi ve hayatına dair bilgiler birçok kişi tarafından araştırılıyor. Engin Altay kimdir, nerelidir? Engin Altay kaç yaşında? İşte CHP Grup Başkanvekili görevinde olan Engin Altay'ın hayatına dair detaylar…

Reklam
Reklam

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, zaman zaman iktidara karşı yaptığı eleştiriler ile siyaset dünyasında çok konuşulan isimlerden birisi. Engin Altay, siyaset dünyasının gündeminde son zamanlarda ilk basamaklarda kendinden söz ettiriyor. CHP’de görev alan Engin Altay’ın siyaset kariyeri ve hayatı hakkında birçok kişi araştırma yapıyor. Engin Altay kaç yaşında, nereli? sorularını merak eden kişiler haberimizin detaylarına bakabilir…

Engin Altay kimdir?

15 Aralık 1963 doğumlu olan Engin Altay, Sinop’un Erfelek ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babası Kazım ve annesi Nazile Altay’ın çocuğu olan Altay, ilk ve orta öğrenimini Erfelek’te tamamlamış, üniversite için İzmir’e geçmiştir. Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Denizli Yüksek Okulu’ndan mezun olarak akademik kariyerini tamamlamıştır.

Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili görevinde olan Engin Altay, 26 Haziran 2013 tarihinden itibaren görevini sürdürmektedir. İlk defa 2002 Türkiye genel seçimlerinde Sinop’ta CHP milletvekili olarak meclise girmiştir.



4 yıl boyunca güvenlik soruşturması sebebiyle görevine başlayamamıştır ve yargı kararı ile öğretmenlik görevine başlamıştır. Sinop ve Sivas illerinde, farklı ilçelerde öğretmenlik yapmıştır. Eğitim Yöneticiliğini iki yıl yapmış ve bir yıl da Erfelek ilçesinde Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmüştür.

Kendisi 2002 yılında yapılan Türkiye genel seçimlerine girmek adına mesleğinden istifa etmiştir. Seçimlerde CHP Sinop milletvekili olarak ilk kez görevine seçilmiştir. TBMM Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Kendisi TBMM Türkiye – Moğolistan Parlamentorları arasında dostluk grup başkanlığını ise 4 yıl süreyle devam ettirmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde de bulunan Altay, 2010 – 2012 tarihlerinde CHP Genel Başkan Yardımcılığı yapmıştır.

Engin Altay, 24 Haziran 2018  tarihinde genel seçimlerde CHP 3. Bölge İstanbul milletvekili adayı olmuştur. Kendisi evli ve 1 çocuk babasıdır.