CHP kamu çalışanlarına kira yardımı verilmesini teklif etti

TAKİP ET

Türkiye'de artan kira fiyatları sonrasında CHP'li Sertel, Büyükşehir statüsünde olan şehirlerde kamu kurum ve yerel yönetimlerde görev yapan memur ve sözleşmeli personele kira yardımı verilmesini teklif etti. CHP'nin kira yardımı teklifi ise aylık net 2000 TL oldu.

Reklam
Reklam

Türkiye’de yaşanan kira artışı nedeniyle memurlar ve sözleşmeli personeller Büyük şehirlerde zor günler geçiriyor. CHP'li Serter açıklamasında Büyükşehir statüsünde bulunan kentlerde yerel yönetimlerde ve kamu kuruluşlarında görev yapan memur ve sözleşmeli personele Aylık 2000 lira kira yardımı yapılması için kanun teklifi verdiklerini duyurdu. Sertel teklife ilişkin yaptığı açıklamada şöyle konuştu; ''Maaşlarının üçte ikisi kiraya gidiyor. Lojman yok, barınacak ev yok. Sunmak bizden, oylama siyasi partilerden'' dedi.

Memurlar kira ödemekte güçlük çekiyor

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP'li Atilla Sertel, Özellikle büyük şehirlere Tayini çıkan memurların sıkıntı yaşadığını belirterek ev kiralarının %200 300 oranında arttığını söyledi. Bu sebeple devlet memurlarının İstanbul'a Ankara'ya İzmir'e Adana'ya Mersin'e Antalya'ya tayini çıktığı zaman korktuğunu belirten Sertel, en düşük kiranın büyük kentlerde 7-8 bin liradan başladığını ifade etti.

Bu konu ile ilgili meclise bir kanun teklifi önerisi verdiğini belirten Sertel, kamu çalışanları ve yerel yönetimlerde çalışanlara Aylık 2000 TL net kira desteği verilmesini istediklerini ifade etti.