CHP'li vekil Türkiye'de 25 bin lira alan aile hekimi yok, varsa istifa ederim demişti! Açıklama geldi

TAKİP ET

CHP Kütahya milletvekili Ali Fazıl Kasap geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye'de 25 bin lira alan aile hekimi olmadığını iddia ederek bir tane olması halinde istifa edeceğini söylemişti. CHP Milletvekiline AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş cevap verdi. Üstelik İsmail Güneş doktorların bordrolarını da gösterdi.

Reklam
Reklam

CHP Kütahya milletvekili Ali Fazıl Kasap gündeme getirdiği “Türkiye'de 25 bin lira alan aile hekimi yok” iddialarına AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş parlamentoda basın toplantısı düzenleyerek cevap verdi. Güneş toplantıda, CHP Kütahya milletvekilinin sözlerini hatırlatarak doktorların bordrolarını gösterdi.

Doğruları bilmesi anlamında söylüyorum

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş basın toplantısında yaptığı açıklamada amacının Fazıl Bey'in istifa etmesi olmadığını belirterek doğruları bilmesi anlamında konuştuğunu söyledi. Kanıt olmadan konuşmayacağını belirten Güneş, normalde tabip olup Aile Hekimliği'ne geçen kişinin yüzde 27'lik vergi dilimine girdikten sonra Mayıs'ta en yüksek 24651 lira maaş aldığını söyledi. Bu maaşın Ocak ayında aşağı yukarı 28 bin lira civarında olduğunu belirten Güneş, en düşük aile hekimi maaşının ise 12 bin lira civarında olduğunu dile getirdi. Uzman aile hekimlerinde bu rakamın Mayıs ayında en yüksek 25.500 TL olduğunu belirten Güneş ortalama 21000 TL olduğu bilgisini verdi.

Bordroları gazetecilerle paylaştı

Güneş aynı zamanda elinde bulunan doktorların bordrolarını gazetecilerle de paylaş erken bunları “Ali Fazıl beye verin baksın” dedi.

Güneş aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Marmaris'te yangın bölgesinde yaptığı açıklamaları da değerlendirirken Ankara'daki Sel felaketini hatırlattı. Güneş açıklamasının devamında, "Doğal afet karşısında Sayın Kılıçdaroğlu ne yapabildi? Sahada gördünüz İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu vardı. Vatandaşı kandırmanın anlamı yok." dedi.