CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a 80 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içerikli konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılan tazminat davasını kaybetti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a 80 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Reklam
Reklam

CHP'nn 1 Ocak 2021’de düzenlediği grup toplantısında bir konuşma yapan ve konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik kişilik haklarını ihlal eden sözler kullanan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Erdoğan'ın avukatları tarafında tazminat davası açılmıştı. Açılan dava dosyası görüldü ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu, 80 bin TL'lik tazminat ödemesine hükmedildi.



Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, daha önceden verilen beyanlarını tekrarladıklarını, davalı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanını Erdoğan'ı hedef alarak kişisel haklarına yönelik bir takım ithamlarda bulunduğunu kaydetti. Avukat Hüseyin Aydın, Erdoğan'a yönelik sarfedilen ifadelerin onur, şeref ve saygınlığı tahkir edici nitelikte olduğunu mahkeme heyetine iletti ve davanın kabulünü istedi.



Kılıçdaroğlu'nun vekili Kadri Gökhan Sultan ise müvekkilinin davacı tarafa hakaret etmek, ona iftira atmak veya kişilik haklarına saldırı maksadıyla bu sözleri söylemediğini iletirken, kararı açıklayan mahkeme heyeti, beyanları kısmi olarak kabul etti ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Recep Tayyip Erdoğan'a 80 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içerikli konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açılan tazminat davasını kaybetti. Kılıçdaroğlu Erdoğana 80 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi Recep Tayyip Erdoğan kemal kılıçdaroğlu 80 bi