CHP lideri Kılıçdaroğlu: İmamoğlu, Meral Akşener'e abla der

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde Ekrem İmamoğlu ile arasında baba-oğul ilişkisi olduğunu söyleyerek dikkat çekmişti. Bu defa da İmamoğlu Akşener ilişkisi ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun Meral Akşener'e abla dediğini söyledi.

Reklam
Reklam

İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'na mahkeme tarafından verilen ceza sonrası Akşener ile yakınlaşması dikkatlerden kaçmamıştı. Bu durumdan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun rahatsız olduğu iddia edilmişti. Kılıçdaroğlu, Partisi'nin grup toplantısında yaptığı açıklamada bu iddiaları yalanlayarak İmamoğlu ile baba oğul ilişkileri olduğunu söylemişti. Kulislerde Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde iddialar dolaşırken Almanya'dan dönen Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener İmamoğlu yakınlığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Baba oğul gibiyiz demişti

Ekrem İmamoğlu'na verilen siyasi yasak sonrası yurtdışı programını iptal eden ve saraçhaneye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adaylık tartışmaları devam ederken İBB başkanı Partisi'nin grup toplantısında davet etmişti. Burada yaptığı açıklamada İmamoğlu ile baba oğul ilişkilerinin olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şimdi de Meral Akşener ve İBB başkanı İmamoğlu arasındaki yakınlık ile ilgili konuştu.

Abla kardeş ilişkileri var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yaşanan bu gelişmeler sonrasında internet medyası temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, henüz altılı masada adayın konuşulmadığını dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener arasındaki yakınlıkla ilgili de değerlendirmede bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Akşener ile Ekrem Bey arasında eski bir dostluk var. O Akşener’e ‘abla’ der. Yadırgamadık. Bizim belediye başkanlarımız 6’lı masanın başkanlarıdır" dedi.