CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun avukatına 6 yıl hapis istemi!

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davasına karşılık yaptığı savunmalara ilişkin açılan davada mütalaa hazırlandı ve savcılığa gönderildi.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı açılan davalarda yaptığı savunmalardan dolayı hakkında 6 yıla kadar hapis istemi ile yargılanması başlatılan Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik için mütaala hazırlandı.

İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen dava duruşmasında sanık olarak yargılanan Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, davaya mazeret bildirerek katılım göstermedi. Müşteki tarafta yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Abdulsamet Aydın ise dava duruşması için salonda hazır bulundu. Erdoğan'ın avukatı Celal Çelik hakkındaki şikayetlerinin devam ettiğini sanığın cezalandırılması yönündeki taleplerinin kabul edilmesini mahkeme heyetine bildirdi.

MÜTALAA SAVCILIĞA GÖNDERİLDİ

Cumhuriyet Savcısı, davaya dosyasına yeni atamasının yapıldığını ve incelemeye aldığı dosyanın tüm detaylarının kendisine gönderilmesini istedi. Mahkeme heyeti ise davaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasının hazırlanması için dosyanın Cumhuriyet Savcısına verilmesine karar verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Avukat Celal Çelik'in 6 yıl hapis istemiyle yargılandığı davanın önümüzdeki ay görülecek celsesinde savcının mütalaa sunması bekleniyor.

Kemal Kılıçdaroğlu avukat Celal Çelik 6 yıl hapis istemi dava mütalaa