Çiftçilere müjde! Buğday ve arpa alım fiyatları artırıldı! 2022 buğday ve arpa alım fiyatları

TAKİP ET

Toprak Mahsulleri Ofisi'nden çiftçilerin yüzünü güldürecek müjdeli bir haber geldi. Çiftçiden buğday alım fiyatı ile arpa alım fiyatının artırıldığı bilgisi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından duyuruldu. Bakan Kirişçi'nin yazılı açıklamayla duyurdu buğday ve arpa alım fiyatları ile ilgili araştırmalar hız kazandı.

Reklam
Reklam

Toprak Mahsulleri Ofisi’nden çiftçilerin yüzünü güldürecek müjdeli bir haber geldi. Çiftçiden buğday alım fiyatı ile arpa alım fiyatının artırıldığı bilgisi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından duyuruldu. Bakan Kirişçi’nin yazılı açıklamayla duyurdu buğday ve arpa alım fiyatları ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yazılı bir açıklama yaparak Toprak Mahsulleri Ofisi’nin çiftçiden ton başına buğday alım fiyatını 400 TL, arpa alım fiyatını ise 200 TL artırdığını duyurdu. Hububat alım primlerinin Temmuz ayına kadar ödeneceği bilgisine de yer verildi. İşte çiftçinin yüzünü güldüren fiyat açıklaması ve tüm detaylar…

Arpa ve Buğday Alım Fiyatları Artırıldı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye'de Mayıs ayı ortasında lokal olarak başlayan hububat hasadının bugünden itibaren yaklaşık yüzde 20'ler seviyesinde olduğunu bildirdi. Bakan Kirişçi, TMO alım fiyatlarının ton başına buğdayda 400 TL, arpada ise 200 TL artırılmasına ve hububat alım primlerinin Temmuz ayından itibaren ödenmesine karar verildiğini duyurdu.

Buğday İçin 100, Arpa İçin 400 TL Prim

Haziran ayında Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ürün teslim eden üreticilerin primlerinin Temmuz ayında, Temmuz ve Ağustos aylarında ürün teslim eden üreticilerin prim ödemelerinin de takip eden ay içinde ödeneceğini söyleyen Bakan Kirişçi, 'Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından buğday için 1.000TL/Ton, arpa için 500 TL/Ton olarak ödenecek. Hububat alım primlerinden üreticilerimizin yararlanmaları için en geç 1 Eylül 2022 tarihine kadar TMO'ya satmış olmaları gerekmektedir.' ifadelerine yer verdi. 

Fiyat Farkı Ödemeleri Temmuz'da Hesaplara Yatırılacak

Bakan Kirişçi arpa ve buğday alım fiyatlarının artırılması ile ilgili yazılı açıklamasının devamında, 'TMO'ya bugüne kadar ürün teslim etmiş olan tüm üreticilerimiz artırılan yeni alım fiyatlarından faydalanacak. Geriye dönük fiyat farkı ödemeleri ise Temmuz ayında üreticilerimizin banka hesaplarına aktarılacak. Üreticilerimizin emeklerinin karşılığını vermek için Bakanlık olarak elimizden gelen gayreti gösteriyor, bu vesileyle tüm üreticilerimize bereketli bir hasat sezonu diliyoruz.' ifadelerini kullandı.