Çiftçileri sevindirecek haber: Gübre fiyatlarına yüzde 30 indirim geldi!

TAKİP ET

Tarım Kredi Kooperatifi, gübrenin fiyatlarında indirime gitti. Binlerce çiftçiyi bir nebze rahatlatacak olan indirimde gübre fiyatlarının yüzde 30 düşürüldüğü bildirildi.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tarım sektörüne verilecek olan destek talimatları sonrası, bir adım da Tarım Kredi Kooperatifleri'nden geldi. Yapılan son dakika duyurusunda  gübre fiyatlarında yüzde 30 oranında bir indirime gidildiği açıklandı.



Devletin çiftçilere vereceği devlet katkıları gübre, mazot (akaryakıt) ilaç ve yem olarak 4 başlık altında toplanırken için belirlenen bu girdiler için ise yüksek desteklerin sağlanması planlanıyor. Söz konusu desteklerin oranının ise tarım sektörüne yüzde 50'yi bulması üzerinde duruluyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine hazırlıklarına başlanılan destek paketleri kapsamında Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçilerin yüzünü güldürecek bir haberi paylaştı. Haberde, gübre fiyatında yüzde 30 indirim yapıldığı bilgisi verilirken çiftçilere gelecek bir diğer destek paketinin de kısa bir süre sonra açıklanacağı aktarıldı.

 

gübre fiyatları yüzde 30 indirim Tarım Kredi Kooperatifi 2022 gübre fiyatları