Çiğ inek sütüne yüzde 29 zam geldi

TAKİP ET

Zam haberleri yeni yılın gelmesi ile birlikte peş peşe gelmeye devam ediyor. Özellikle çocuğu olan vatandaşlar bu habere çok üzülecek. Çiğ süte %29 oranında zam yapıldı. Bu zam sonrasında çiğ sütün yeni fiyatı 11 TL oldu.

Reklam
Reklam

Asgari ücretli emekli ve memurlar yeni yıl ile birlikte yeni maaşlarını öğrendi. Bir yandan Sevinç yaşanırken bir yandan da başta temel Gıda ürünleri olmak üzere birçok alanda fiyat artışı vatandaşı zor durumda bırakmaya devam ediyor. Neredeyse her kalemde zam haberleri peş peşe gelirken Bugün de çiğ Süte zam haberi geldi. Çiğ inek sütüne %29 oranında zam yapıldı. Bu zam sonrası çiğ süt 8 lira 50 kuruştan 11 liraya yükseldi.

1 Ocak'tan itibaren çiğ süt 11 lira oldu

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ahmet Erken çiğ süt zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 1 Ocak tarihli itibariyle çiğ Süte zam geldiğini belirten Erken, 11 TL'ye yükseldiğini söyledi. Şirketlerin ve özel çiftliklerin ayrı fiyat uygulaması tercih edebileceğini belirten Erken, "1 Ocak 2023 itibariyle oluşmuş süt fiyatlarının müstahsil fiyatı 11 lira. Artı devlet desteği 50 kuruş. Artı soğutma bedelleri, yapmış olduğumuz girişimler sonucunda belirlenmiştir. 1 Ocak’tan itibaren süt müstahsilleri bu şekilde devam edecektir. Tabii ki bu referans fiyatı. Bundan aşağı olmamak şartıyla oluşan bir fiyattır. Tabii ki çiftlik ve özel şirketlerin farklı fiyatları oluşacaktır. Ama bizim tabanda örgütlü üreticimizin, Ahmet Ağa’mızın, Ayşe Teyze’mizin ineğinden üretmiş olduğu sütün fiyatı, net 11 lira olarak teşhir edilmiştir. Bunun da Türkiye genelindeki üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.