Çiğ süt desteği başvurularında değişiklik yapıldı

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiğ süt desteği başvurularında değişikliğe gidildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, herhangi bir sebepten dolayı süt kayıt sistemine veri giriş yetkisi iptal edilen üreticilerin başka bir örgüt ya da ilçe müdürlüklerinden çiğ süt destekleme başvurusu yapabileceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Çiğ Süt Desteği ve Süt Piyasasının Düzenlenmesi Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlık tarafından bu düzenleme ile birlikte çiğ süt desteği başvurularında değişikliğe gidildi. Yapılan açıklamada, herhangi bir sebepten dolayı süt kayıt sistemine veri giriş yetkisi iptal edilen üreticilerin başvurularını başka bir örgüt ya da ilçe müdürlüğünden yapabileceği bildirildi.

İl ve ilçe müdürlüklerinde yapılabilecek

Tarım Orman Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeye göre destek denemeye döneminde her türlü denetim ya da soruşturma sebebiyle bakanlık süs kayıt sistemine giriş yetkisi iptal edilen üreticilerin desteklemeye lisans başvuru ve diğer tüm işlemlerini başka bir örgüt tarafından yapabileceği bildirildi. Kendi örgütünün dışında herhangi bir üyeliği ve ortaklığı bulunmayan üreticiler ya da yetiştiriciler başvuru işlemlerini il ve ilçe müdürlükleri aracılığı ile yürütecek.