Cildiniz ve saçınız için altın iksir olan 5 çiçek özü

TAKİP ET

Birçok insan çiçeklere düşkündür. Ayrıca, çiçekli bir kıyafet giymiş bir resmini yüklerken, başlıkta sevimli sarı veya pembe çiçek emojisiyle #FlowerPower'ı kullanmaya da aynı şekilde düşkün.

Reklam
Reklam

Çiçekler kesinlikle bizimle özel bir ilişkiyi, genel olarak çok içgüdüsel bir bağı paylaşırlar. Ancak, bu doğa harikaları sadece yüzünüzde bir gülümseme yaratacak kadar kusursuz değil, aynı zamanda cildinizi de sevindirebilir. Bu sana şok edici gelmedi, değil mi? Hepimizin o kadar da kusursuz olmayan makyaj masasında gül suyu hidrosolleri, lavanta yağları ve nergis kremleri var; Bu herşeyi açıklıyor. Antik yazılarımızın da (güzellikle ilgili) önemli bir parçası olan çiçek özleri her yerde önemli olmuştur. Bunlar, henüz yapmadıysanız, güzellik rutininize eklemeniz gereken beş çiçek özüdür.

Gül

İkonik gulaab jal aka gül suyu, iyonlardan beri Hint güzellik geleneklerinin bir parçası olmuştur. Bugün, Saf Damıtılmış Gül Suyu olarak birinci sınıf pazarlanan içerik, yüz spreyleri, nemlendiriciler ve yüz maskeleri şeklinde bulunur. Gül, muhteşem bir koku vermenin yanı sıra cilt için oldukça faydalıdır - cildi aydınlatır, yumuşatır ve onarır. A ve C vitamini ile gül - hem yağ hem de su - yaşlanan cildin işleri daha iyi anlamasına yardımcı olan hücreler üretebilir.

Kamelya

Bu sadece başka bir güzel görünen pembe çiçek değil. Tüm şehir kirliliğinin ortasında zarar görmüş cildiniz için çok şey yapabilen, güç dolu bir çiçek. Cilt stresinden pigmentasyona, kuruluğa, cansızlığa ve kuruluğa kadar, size yardımcı olması için mütevazı çiçeğe güvenin. Ekstrakt yüklü tonerleri, serumları ve nemlendiricileri arayabilirsiniz.

Aynısafa

Sarı çiçek, özellikle hassas ciltler olmak üzere tüm cilt tipleri için harikadır. Çiçeği ve faydalarını burada detaylı olarak yazmıştım ; ancak, temel faydalarını vurgulayarak büyüklüğü özetlemek gerekirse, cildi kavrulmuş bir durumdan kurtarabilen ve tahriş belirtilerini azaltabilen mükemmel iyileştirici özelliklerle dolu olduğunu söyleyebilirim.

Lavanta

Çiçeğin rengi adından geliyor ama daha ilginç olan, sizi başka hiçbir şeye benzemeyen şekilde yatıştırabilmesi. Sakinleştirici özellikleri ile lavanta ile aşılanmış her şey sadece kendinizi daha iyi hissetmek için değil, aynı zamanda cildiniz ve saçınız üzerinde de çalışmak için mükemmeldir. Anti-mikrobiyal özellikleri, mikropları ciltten uzak tutabilirken, yağı da saç büyümesini teşvik edebilir ve kafa derisini temiz tutabilir. En iyi kısım? Cennet kokusu. 

Ebegümeci

Genellikle çeşitli saç bakım ürünlerinde görülen ebegümeci veya Gudhal ka Phool , cildiniz için de oldukça uygun olabilir. Sadece tatlı ve parlak saçları teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda kolajen üretimini de artırır. Ebegümeci, yaşlanma karşıtı amaçlar için kullanılabilecek cilt sıkılaştırıcı ve sıkılaştırıcı özellikleri sayesinde ' botoks bitkisi ' olarak da adlandırıldığını biliyor musunuz?